Nikolai – høyt tempo på og utenfor banen – Haslum

Nikolai – høyt tempo på og utenfor banen

(PORTRETTET): På banen spurter han på høyrekanten. Utenfor banen holder han også et høyt tempo som BI-student og trainee innenfor eiendomsbransjen – i tillegg til å hylle tre helt spesielle damer.

Slik fortoner en helt vanlig, heseblesende hverdag seg for Nikolai Strickland (23). Selv for den vaskeekte Haslum-gutten har døgnet kun 24 timer.

– Hvis jeg strekker døgnet med noen ekstra minutter, ja da får jeg til enda litt mer, gliser 23-åringen og legger til:

– Men jeg kan også være helt av og ha en normal hvilepuls. Bare gi meg en sofa og en biff samt en seng – gjerne på hytta.

«Boligjakten»

Nikolai beskriver seg som en «helt vanlig gutt», oppvokst og bor på Haslum og er «en kar som har mye å gjøre».

– For å rekke alt står jeg opp tidlig.

På dagtid er det studier på BI i Nydalen som tar oppmerksomheten og konsentrasjonen hans. Han er inne i andre semester som eiendomsmegler-student.

– Jeg har bare fulgt drømmen min. For meg som elsker å snakke med mennesker, er en slik jobb helt perfekt, smiler Nikolai som en dag i uken jobber som trainee hos eiendomsmegler Karianne Amlie i Aktiv Grønland/Bjørvika – hun er kanskje mest kjent som programleder i «Boligjakten» på TV3.

– Morsomt og lærerikt. Under en åpen-dag på BI kom hun bort til meg. Vi pratet litt sammen. Noen dager senere ringte hun meg. Hun sa at de trengte en type som meg og tilbød meg en trainee-stilling en dag i uken. Normalt skjer ikke slikt før starten på tredje studieåret, slik at jeg føler meg ganske heldig. Her måtte jeg bare slå til på et av Norges beste kontorer. Nylig hadde jeg min aller første overdragelse helt alene. Hektisk ja, men som kantspiller er jeg vant med å løpe.

Ambisiøs

Også på håndballbanen er Nikolai, etter eget utsagn, både «ambisiøs» og «målrettet», men også «energisk» og «omsorgsfull».

– Jeg føler aldri at noen er bedre enn meg. Og det finnes ingen bedre situasjon enn å spille en cupfinale mot Elverum.

– Som menneske er jeg kanskje litt lukket i starten. Jeg trenger nok litt tid til å bli kjent med dem. Når jeg først har blitt det, ja da kan jeg gjøre hva som helst for dem.

Portrettet fortsetter under bildet.

HUMØRFYLT: Nikolai i en sen, festlig aftenstund. Foto: Privat

Proffspill i utlandet

Som 16-åring fikk Nikolai hospitere på A-laget.

– Fortsatt den dag i dag, mange år senere, husker jeg fremdeles godt hvor bra jeg ble tatt i mot av Erlend (Mamelund). Han ser detaljer som ingen andre gjør. Han tok meg til siden og lærte meg masse – det var nærmest som en åpenbaring. Og han brukte tid på meg og er en kar som virkelig bryr seg om andre. Det viser jo også merittlistens hans og de ligaer han har spilt i, forteller den tidligere læregutten og i dag førstevalget på høyrekanten.

23-åringen rundet 100 A-kamper da Haslum spilte cupfinalen på tampen av fjoråret i Oslo Spektrum.

– Jeg har et stykke igjen opp til Trond (Tjemsland) og Anders (Røe), som begge har rundet 400 A-kamper. Men jeg har noen sesonger igjen og skal slå de to gutta en vakker dag, gliser Nikolai.

Men det spørs på når håndballdrømmen om proffspill i utlandet blir realisert – og da aller helst i Frankrike.

For Nikolai handler det aller mest om å vinne håndballkamper, nærmest for enhver pris.

– Ja, jeg gjør hva som helst bare laget vinner – og jeg bruker gjerne alle midler om nødvendig, smiler Nikolai som alltid løper til krampen tar ham.

På radaren (les: lasermålingen) er han målt til 4,3 sekunder på 40 meter. Heng med om du kan?

Hyller tre damer

Nylig forlenget Nikolai kontrakten med Haslum.

– Jeg hadde ikke signert uten at Sten fortsatt var trener i klubben. Han har fulgt meg siden yngre dager. Sammen har vi bygget opp tillit og vennskap.

Men Nikolai ønsker også å hylle tre helt spesielle damer; mamma, mormor og kjæresten Fredrikke.

– Jeg har fått mye hjelp av dem. Fredrikke gjør meg blid og mamma og mormor lærer meg å ikke skvise inn for mye i døgnets 24 timer.

Portrettet fortsetter under bildet.

KJÆRESTEN: Fredrikke betyr mye for Nikolai Strickland. Foto: Privat

7 raske om Nikolai:

Drivkraft: – Sette meg målsetninger – som å spille proff i Frankrike og bli en god eiendomsmegler.

Energi: – Hvis jeg tenker at motstanderen er sliten, skal jeg tenke at jeg er mindre sliten enn ham, for da skal jeg klare litt til. Jeg må også ha påfyll av søvn og nok mat.

Interesser: – Liker å være rundt venner og familie. Leser litt bøker. Liker å kobler av, men jeg er jo et ja-menneske som blir med på det meste.

Musikk: – Jeg hører på alt. Dog spørs det på hva jeg skal gjøre i det tidsrommet. Er det kamp, ja da går det i rap.

Mat:  Er ikke flink til å lage mat. Men jeg er den beste gjesten du kan ha. Jeg spiser mye og alt, men blir sjelden mett.

Ferie: – Syden og varme er alfa omega. Gjerne Spania. Vil kjenne sand på tærne og bade i havet.

Drømmen: – Stifte en stor familie er kanskje mitt største mål, hvor jeg kan være til stede og vise den beste siden av meg. Men kanskje er det litt tidlig ennå.

Portrettet fortsetter under bildet.

IKKE NOE KOKK: Nikolai innrømmer at han er bedre til å spise enn å lage mat, men prøver gjerne. Foto: Privat

3 kjente om Nikolai:

Sten Stockfleth: – Nikolai er en vinner, som alltid gjør det lille ekstra for å vinne. En stor spiller i utvikling og en god gutt med stort Haslum-hjerte.

Trond Tjemsland: – Jeg har fulgt Nikolai sin fremgang på banen som håndballspiller samt utenfor banen som menneske. Han sprer glede til dem rundt seg og han har vokst enormt de siste årene. Hvem vet, kanskje vi ser ham som kaptein for Haslum snart.

Viktor Glatthard: – Jeg er kjempeglad for å ha en spiller som Nikolai på laget. Jeg digger energinivået hans på banen. Hver dag er det gøy å hilse på ham i garderoben. Han vet når det passer å tulle, og han vet når det er viktig å ha full fokus. Jeg gleder meg til flere suksessfulle kamper og morsomme kvelder med ham.