Stian – med hjertet på rett plass – Haslum

Stian – med hjertet på rett plass

PORTRETTET: 27-åringen elsker det meste – som håndball, golf, toppturer, sove i hengekøye, ferie i Italia, langrenn, fiske, hytteturer – men aller mest kjæresten/samboeren gjennom de siste ti årene Kristiane, skjønt til sommeren kommer en liten hjerteknuser til verden og hjertet vil banke enda raskere.

Portrettet fortsetter under bildet.

FJELLET- OG NATURENS MANN: Stian Brevik elsker naturen, kanskje spesielt å sove i hengekøye. Foto: Privat

– Ja, da blir hverdagen annerledes og prioriteringene helt klart annerledes og strengere når det gjelder alle de ulike fritidsaktivitetene, ler Stian Brevik som innrømmer at han er en rastløs fyr.

– Men det betyr ikke at jeg kjeder meg fort. Jeg har bare en tendens til å svare ja på det meste og til de fleste. Selv synes jeg at jeg bare er en relativt vanlig fyr som til daglig spiller håndball i Haslum og jobber med modernisering, digitalisering og effektivisering i Norges Volleyballforbund og er som sagt veldig aktiv på mange områder i fritiden. Så fort anledningen byr seg, ja da reiser jeg til fjells som er et slags fristed for meg. Der søker jeg roen i en hverdag som ellers er fylt med mye fart.

PORTRETTET er en helt ny artikkelserie på haslumhk.no. I tiden fremover skal journalist Stein Halvorsen la deg bli bedre kjent med personene i og rundt Haslum utenfor håndballbanen – det være seg blant annet oppmenn, spillere, ledere og trenere. Felles for dem alle: På hver sin måte har de et ansvar og en betydning for at Haslum som klubb «går rundt».

Bundesliga

Kantspilleren, som står bokført med 11 A-landskamper for Norge, er født og oppvokst på Nordstrand og lærte sin håndball-ABC i daværende Nordstrandshallen – hallen som tok i mot den engelske popgruppen The Kinks i 1966, men naturlig nok uten Stian til stede.

I 2014-15 spilte han profesjonelt i Bundesligaen for tyske TV Emsdetten og deretter i 2015-17 i den danske eliteserien for Århus Håndbold før veien gikk til Norge, Bærum og Haslum – skjønt idrettskarrieren holdt på å ende i Danmark.

– Akilles røk. Da forsvant også gleden ved å spille håndball selv om jeg og Kristiane trivdes godt på Jylland. Redningen kom da Erlend og Haslum kontaktet meg. Da kom lysten på håndball tilbake og nå er alt bare dans på roser, forteller Stian som bøttet inn imponerende syv fulltreffere under cupfinalen lille nyttårsaften i Oslo Spektrum.

– Men, legger han til og gliser bredt: – Hadde jeg som Nordstrandsgutt blitt kontaktet av en Bærums-klubb for åtte-ti år siden, gå fra øst til vest, ja da hadde en overgang til Haslum vært helt utenkelig.

Portrettet fortsetter under bildet.

ELSKER ITALIA: Som oftest går turen til Toscana om sommeren. Foto: Privat

Utvikling

Hans beskjedne 27 år til tross – Stian kan nærmest karakteriseres som en veteran i en ung Haslum-stall. Unggutta er takknemlig for at Stian inntar en slags farsrolle for dem.

– Det er viktig å ta vare på dem som er unge. Jeg er opptatt av utvikling. Jeg har fortsatt både sult og lyst til å bli en bedre håndballspiller og hjelpe andre til å nå sine mål. Jeg har opplevd oppturer og nedturer slik at jeg vet hvordan det er å være skadet, har spilt en dårlig kamp eller har tapt en finale.

Blant de samme unggutta karakteriseres også Stian som en snill person.

– Det er hyggelig å høre det. Vi blir også bedre når vi sammen har god stemning innad i gruppen, sier Stian og legger til: – Håndball er faktisk lekegrinden min.

… skjønt om noen måneder kommer en ny «elev» til verden som skal ha sin egen lekegrind.

Portrettet fortsetter under bildet.

KRISTIANE OG STIAN: Til sommeren blir det litt mer hektisk for Stian Brevik og kjæresten. Da kommer en ny «elev» til verden. Foto: Privat

Syv raske om Stian:

Drivkraften: – Å se utvikling, både for egen del, for laget og for klubben – som da vi forrige sesong lå og var langt nede. Og det å se idrettsglede, at barn leker og har det gøy.

Energi: – Jeg er veldig heldig som har Kristiane. Hun er en støttespiller for meg og bidrar veldig til min utvikling. Dessuten liker jeg å vinne kamper.

Hobby: – Kanskje jeg har altfor mange. Spiller futsal med kamerater. Golf, sykling, langrenn, fiske, toppturer, hytteturer, elsker Italia og alt det andre som er nevnt. Jeg liker design, men kanskje det er mer en interesse.

Musikk: – Jeg hører på radio når jeg kjører bil til og fra trening. Spesifikke band – norske Karpe og danske Phlake.

Mat: – Det blir lange dager med jobb og håndball, slik at Kristiane lager mest mat. Men jeg er egentlig glad i å lage mat. Hjemme er jeg bare vegetarer. Selvfølgelig har jeg en forkjærlighet for italiensk pizza og pasta.

Ferie: – De siste 15 somrene har turen gått til Italia, som oftest til Toscana.

Drømmer: – Tegne og bygge eget hus.

5 om Stian:

Tuva Bilov-Olsen: – Han er en omsorgsfull person som ser alle i gruppen. Han er opptatt av at alle har det bra, og tar spesielt vare på de yngre gutta.

Anders Røe: – Han har en liten farsrolle i laget. Selv om han er lagets snilleste, så jukser han på fotballen – som aldri å innrømme hands.

Thomas Kristensen: – Jeg oppfatter Stian som en svært ordentlig, morsom og snill person. Han er også veldig inkluderende sosialt. Han virker også veldig pliktoppfyllende når det kommer til arbeidsoppgaver.

Trond Tjemsland: – Han er en bidragsyter som hjelper til når det måtte trengs. Han er aldri negativ når noen spør ham om noe. En tvers igjennom god kar. Men han liker dessverre hytteturer mer enn gutta på laget. Men han er en person du alltid kan stole på.

Mads Falck Rekstad: – Han er en flott person og en fantastisk lagkamerat. Utenfor banen er han en person som sprer godt humør og inkluderer alle. På banen har han operert som mentor og forbilde for meg. Han er kantmakkeren alle drømmer om. Han er utrolig flink til å dele sin erfaring, og lære bort det han kan. Han har lært meg veldig mye det siste året.