Sander vil avslutte med et nytt Haslum-gull – Haslum

Sander vil avslutte med et nytt Haslum-gull

Sander Andreassen Øverjordet skal gjøre noe mange unge, lovende guttespillere drømmer om i januar. Kle på seg den røde, hvite og blå landslagsdrakta med den norske logoen på venstre bryst. 

At han ble plukket med til mesterskapet som for første gang i tre land, og har så mange som 24 deltakende nasjoner, hadde han ikke sett for seg. 

– Det er så mange gode håndballspillere fra Norge. Du skal gjennom et trangt nåløye for å komme med i den endelige troppen, og det gjorde jeg. Derfor er det stort at jeg får denne plassen. Og sant å si var jeg litt overrasket over at jeg kom med i troppen, sier Andreassen Øverjordet.

Det var, naturlig nok, ikke landslagssjef Christian Berge. Etter uttaket uttalte han følgende til Budstikka: 

– Jeg var veldig godt fornøyd med den landslagssamlingen han gjorde sist. Den måten han spiller på er voksen. Jeg trenger en spiller som tar de rette valgene så ofte som han gjør. Sander er med for å spille, sa Christian Berge i starten av desember. 

Husker følelsen fra 2016

Men, i ettermiddag skal Andreassen Øverjordet legge fra seg tankene om spill med lagkompiser som Sander Sagosen & Co. 

Nå er det Elverum som skal slås i en fullstappet Oslo Spektrum. Helst på samme måte som i 2016. 

– NM-finalen i 2016 var enormt moro å være med på. Det var skikkelig stort, og vi husker alle følelsen etter den kampen. I kveld er Elverum favoritter, men vi har vist i år at vi så absolutt kan slå alle lag i Norge, og vi har ingen planer om å ikke gi full gass fra start av, sier Andreassen Øverjordet. 

– Ingenting hadde betydd mer enn å avslutte Haslum-karrieren med et nytt NM-gull. Dette var ett av våre største mål foran denne sesongen, og i kveld er vi her for å gjøre unna den siste jobben. Det blir tøft, men det er så absolutt mulig, sier Haslums playmaker. 

Skal straffe Elverum

Han peker på forsvar- og kontraspillet som nøkkelen for å stå med flest scorede mål etter 2×30 minutter med håndball. 

– Vi vet hva Elverum kommer med og har forberedt oss godt på det. De er ikke uslåelige, men de er solide og gode. Vi er helt avhengige av å få satt forsvaret fra start og løpe på dem. Vi må straffe dem på et hvert bomskudd og på enhver feil de gjør, mener han. 

For da mener Andreassen Øverjordet at Haslum stikker av med sitt femte NM-gull. 

– Vi er klare, og skal legge ned alt av innsats. I kveld må vi ofre alt, sier Andreassen, som er inne i sitt foreløpig siste år, av syv, i Haslum-drakta. Etter sesongslutt vender han snuten til dansk håndball og Mors-Thy. 

– Det har vært en helt utrolig tid i Haslum. En fantastisk klubb å utvikle seg i, og der er ingen andre norske klubber i nærheten. Nå var tiden riktig for å ta det neste steget og jeg kan ikke få takket Haslum nok for den tiden jeg har hatt her, smiler Andreassen Øverjordet. 

Som altså først vil avslutte Haslum-tiden med et nytt NM-gull…