I morgen kan Erlend vinne sin 10. tittel med Haslum – Haslum

I morgen kan Erlend vinne sin 10. tittel med Haslum

Han er den eneste som har fått fredet en drakt i Haslum Håndballklubb, og han er også den eneste som ved et eventuelt NM-gull i morgen kan skilte med hele 10 titler med rødtrøyene.

Erlend Mamelund, Haslums for alltid nummer 11, trives i rollen som assistent bak Sten Stockfleth. Og Mamelund er også synonym med Haslum-finaler.

– Jeg har vel vært med i alle finaler Haslum har spilt, med unntak av en sluttspillfinale som vi vant. Det var ergerlig, innrømmer han.

Mamelund har vunnet fire NM-titler, tre seriemesterskap og to sluttspillgull med klubben.

Det kunne fort vært fem NM-titler, men Haslums aller første cupfinale, tilbake i 2003, ble tapt. Den gang ble mesterlaget Sandefjord for sterke med ni mål og vant 32-23.

– Etter den tid har vi lært at vi aldri taper i Oslo Spektrum med Haslum. Vi tapte første, og har ikke tapt etter. Det gidder vi ikke på nytt, sier Mamelund.

– Du har fått opplevd mye i Haslum?

– Så har jeg vært med stort sett hele veien også, da. Jeg er kanskje den mest erfarne i Haslum oppgjennom alle årene, og har du vært med mye, får du også spilt mange finaler, smiler han.

Erlend Mamelund digger rollen Haslum kan gå ut i Oslo Spektrum med i morgen.

Klare underdogs, ifølge han selv.

– Vi har absolutt ingenting å tape. Det er bare å gi full gass fra start til slutt. Det er bedre å prøve og feile, enn å ikke prøve i det hele tatt. Så skal jeg og Sten prøve å justere fra benken etter det, medgir han.

Han mener en eventuell ny NM-tittel betyr like mye for begge klubber.

– Det hadde gitt en helt klar ekstra motivasjon til hele apparatet i klubben, til fremtidige spillere, frivillige, administrasjon. Alt. Det er moro, også håper jeg at unge lovende håndballspillere slutter med fotball og satser på håndball i stedet, sier han med et glimt i øyet.

Like mye hadde en ny tittel også betydd for Mamelund personlig.

– Det er Sten som har 100 prosent ansvar og skal få alt av ære og kred hvis det går bra. Jeg er kun en sparringspartner på sí, humrer Mamelund, og fortsetter:

– Men jeg synes det er dritgøy å vinne og spesielt mot Elverum. Samtidig er det nok flere enn meg som en eventuell tittel hadde betydd mer for, selv om dette eventuelt blir min første som assistenttrener.

Han runder av med følgende:

– Det blir en ny pokal.

KLARE FOR CUPFINALE: Siste økt er unnagjort og Haslum er klare for den store testen, mener Erlend Mamelund i klubbens trenerapparat.