Unge, spennende talenter – Haslum

Unge, spennende talenter

I god tradisjon henter Haslum opp unge, spennende og treningsvillige talenter og lar dem kjenne på A-lagsnivået.

– Ja, dette ser meget spennende ut med tanke på de nærmeste årene, sier hovedtrener Tom-Eirik Skarpsno med et bredt smil.

Siden «tidenes morgen» har Haslum utviklet talenter. Flere av dem har også etablert seg ute i de store europeiske ligaene – navn som for eksempel Erlend Mamelund, Sebastian Barthold, Besard Hakaj, Thomas Kristensen, Kent Robin Tønnesen og Sander Sagosen.

Av dagens kontinuitetsbærere kan nevnes at lagkaptein Anders Røe (456 kamper) og supermålvakt Trond Tjemsland (440 kamper) kom til Haslum som «guttehvalper» og har også gått «Haslum-skolen».

STØRRE OG STERKERE

På grunn av pandemi, smittevernregler, nedstenginger og meget begrensede muligheter for både trening og kamper har Tom-Eirik valgt å tilby syv unggutter muligheten til å kjenne litt på hva som kreves av en A-lagsspiller:

  • Fredrik Spanic (født i 2003) – bakspiller/venstreback.
  • Kasper Bjanes Iversen (født 2004) – høyrekant.
  • Even Haugli (født i 2004) – venstrekant.
  • Mathias Kongsparten (født i 2004) – målvakt.
  • Erik Felumb Nerli (født i 2004) – bakspiller/venstreback.
  • Jonas Johansson-Kjellerød (født 2005) – linjespiller.
  • Oscar Skinnarland (født i 2003) – venstrekant.

– Disse tilhører alle juniorlaget. De yngste har blitt sportslig lidende i lang tid grunnet alt med pandemien. Men nå trener de med A-laget i en periode for å kjenne litt på trykket og nivået. Det er viktig at de slipper til og at vi gir dem muligheten, forklarer Tom-Eirik.

– Dette er bare kjempemoro. Vi får bryne oss og vist oss frem mot eldre, større og sterkere karer, forteller Erik på vegne av de syv talentfulle håndballspillerne.

– Det er stor forskjell på juniorhåndball og seniorhåndball. Og det skal det også være. At det både kan gjøre litt vondt og at vi får oss noen blå merker, ja det er det bare verdt. Vi ofrer det meste bare vi får sjansen til å vise oss frem på banen. Dessuten er det dette vi har lyst til, legger Erik til.

De fleste av ungguttene har fulgt hverandre siden de begynte på håndballskolen til Haslum som lilleputter.

DAGLIGE ØKTER

A-lagstreningen har vært i gang siden 18. mai.

– Nå trener vi for fullt. Samtlige spillere med unntak av Henrik Bielenberg (er fortsatt i Sverige og tilbake rett over sommeren) er i full aktivitet med daglige treningsøkter. Også hovedtreneren trives godt ved å kjenne lukten av «sagmugg» igjen.

– Ja, dette er bare gøy – spesielt når man kan supplere med mange spennende unge talenter, smiler Tom-Eirik.

PS: Vi har tidligere omtalt to andre unge og spennende talenter i hver sin egen sak som du finner lenger ned på hjemmesiden vår: Sverre Ottesen og Lasse Sunde Lid.