Ungt stortalent trener med Haslum – Haslum

Ungt stortalent trener med Haslum

Sverre Ottesen (17) er ifølge legenden Erlend Mamelund et megastort talent. Nå er Kjelsås-gutten invitert til å trene med Haslum en dag i uken.

– Dette oppleves som veldig hyggelig. Utrolig kult å bli lagt merke til, forteller Sverre med et bredt smil etter at den første treningsøkten i Nadderud Arena er over.

– Sverre er et megastort talent – primært en midtback på 192 centimeter på strømpelesten som også kan spille venstre back, svarer Erlend.

ERLEND OG SVERRE: Mamelund gir instruksjoner til Kjelsås-gutten på hans første økt med klubben.

PASSER GODT INN

Haslum-legenden med 311 kamper og har gjort 1.632 mål for Haslum og har spilt i flere europeiske storklubber har i dag ansvaret for å se på og kartlegge unge talenter, primært i Oslo-regionen.

– Sverre er en spiller vi absolutt har lyst til å bli bedre kjent med. Vi har hatt en prat med ham og hans foreldre. 17-åringen er en spiller som vil passe godt inn i Haslum. Derfor har vi invitert ham til å trene med oss en dag i uken, forteller Erlend.

Klubben har lagt opp til at han trener mandager med klubben fremover, slik at Haslum kan overholde smitteprotokollen for toppidrett.

Til daglig går Sverre i andre klasse på Wang Toppidrett, hvor han blant annet har tre Haslum-profiler som trener; Tom-Eirik Skarpsno, Anders Røe og Stian Brevik.

– Dessuten går jeg i klasse sammen med Haslum-spillerne Mads Ødegård og Aleksander Høiness, supplerer Sverre.

HØYE AMBISJONER

Etter treningsøkten oppsummerer Erlend:

– Sverre imponerte allerede på den første treningen. Han viser ro i spillet sitt og har god balanse.

– Hyggelig å høre slike ord fra Erlend, smiler 17-åringen og fortsetter:

– Så klart det var litt uvant i begynnelsen, men det var gøy. Alle gutta tok godt imot meg. Haslum er en bra og seriøs klubb med mange gode spillere og trenere. Dessuten er klubben flink til å utvikle unge spillere.

Sverre har gått gradene i Kjelsås Håndball. Unggutten har høye ambisjoner om en fremtidig håndballkarriere.

– Klart jeg drømmer om å spille i eliteserien her hjemme. Senere håper jeg å spille for Norge og leve av håndballen i en utenlands klubb, smiler den unge midtbacken.

– Men hvorfor midtback?

– Jeg liker å styre spillet, ha kontrollen på banen og å ha ballen mye, svarer han kjapt.

– Vi skal hjelpe Sverre med overgangen fra å være en juniorspiller til å bli en seniorspiller, supplerer Erlend.