Høyreback og to meter høy – nå har Lasse (16) signert for Haslum – Haslum

Høyreback og to meter høy – nå har Lasse (16) signert for Haslum

Gjøvik-gutten Lasse Sunde Lid (16) har signert sin første proffkontrakt og blir Haslum-spiller i tre sesonger. 2004-modellen rager to meter over bakken og blir av daglig leder Tom-Eirik Skarpsno karakterisert som et av landets mest spennende talenter i sin årgang.

Sunde Lid har gjennom vinteren fått smake på tilværelsen som A-lagsspiller og har nå altså blitt enig med klubben om en treårsavtale.

– Det er veldig gøy – det har vært et delmål for meg, sier Sunde Lid som legger ikke skjul på at han en vakker dag ønsker å ta steget til det store utland og en profftilværelse i noen av verdens beste ligaer.

PARALLELLER TIL TYSK LEGENDE

Skarpsno drar paralleller til den legendariske tyske landslagsspilleren, nå klubbsjef i Füchse Berlin, Volker Zerbe.

– Lasse er en svært spennende spiller med fysiske egenskaper som vi har veldig tro på i fremtiden, fastslår Haslum-sjefen om unggutten som har flere samlinger med 04-landslaget på CV-en.

PÅ A-LAGSTRENING: Det er en del års forskjell på Nicolas Suter (26) og Lasse Sunde Lid (16).

Sunde Lid kom til Haslum fra LHF09 foran årets sesong og har vært en del av G16-årgangen i klubben. Planen fra klubbens side er at overgangen fra G16 til A-laget skal skje gradvis og kontrollert.

– Det går veldig fort på trening med A-laget, men jeg føler selv at jeg henger greit med og gleder meg til å fortsette å prøve meg mot gode håndballspillere, sier Sunde Lid som kombinerer håndball med 1. klasse på NTG Bærum.

– MEGET SPENNENDE SPILLER

Haslum-trener Sten Stockfleth er også veldig glad for å tilknytte seg Sunde Lid.

– Lasse er utvilsomt et av landets største talenter på høyreback. Skuddet, kombinert med fysikken og høyden, gjør ham til en meget attraktiv og spennende spiller for fremtiden, sier Stockfleth.

Og Sunde Lid har selvsagt satt seg et delmål til.

– Jeg håper å kunne spille meg inn i troppen og få smakt på eliteserien mot slutten av neste sesong.