Dette må Haslum stoppe søndag – Haslum

Dette må Haslum stoppe søndag

Søndag 29. desember blir det håndballfest i Oslo Spektrum. Fire finaler på rekke og rad liner Norges Håndballforbund opp med på håndballens festdag, og rosinen i pølsa:

Haslum – Elverum.

Erkerivalene, lagene som overhodet ikke vil tape mot hverandre. Og i hvert fall ikke i en NM-finale.

Lagene har møttes én gang tidligere i Oslo Spektrum. Det var så sent som i 2016, da Erlend Mamelund, Trond Tjemsland, Simen Schønningsen & Co. avgjorde i sluttminuttene, og kaptein Anders Røe fikk æren av å sette inn de to siste målene i Haslum-triumfen.

Det er også Haslums seneste tittel, og Sten Stockfleth jager dermed sitt første gull som Haslum-sjef. Skal det komme to og et halvt år ut i sjefsrollen hans?

Elverum ligger ved halvspilt ligaspill på 1. plass på tabellen – tre poeng foran Kolstad på 2. plass og fire foran Drammen på 3. plass.

Drammen var forøvrig det siste laget Elverum møtte før mesterskapspausen. Da vant hedmarkingene 35-31 på bortebane.

Så kan man dra minnene tilbake til oktober, til kvartfinalen i cupen, der Haslum slo Drammen 32-27 på samme bane. Da vet man at Haslum står foran en tøff oppgave, men på langt nær ikke en umulig.

Elverum har prestert godt i den hjemlige ligaen så langt og står kun med ett tap og to uavgjorte på 14 spilte kamper.

Haslum har derimot, i motsetning til i cupen, hanglet mer i REMA 1000-ligaen. Like mange seire og tap (6), og to uavgjorte, gjør at rødtrøyene fra Bærum har tatt EM-pause på 7. plass med 14 poeng.

Avstanden på tabellen er på ti poeng, og da er det naturlig nok en del spillere som Stockfleths gutter bør være obs på. Vi har plukket ut det vi mener er fem nøkkelspillere for hvittrøyene, og vi påpeker at det kunne vært flere.

Sigvaldi Guðjónsson (25)
Islandsk høyrekant som har tatt den norske ligaen med storm denne sesongen. Har vist et enormt toppnivå og Haslum burde ikke la han få mange baller på kanten. Briljant i cupsemifinalen og scoret 18 (!) mål fra kanten. Tidligere lagkamerat med Haslums venstrekant Stian Brevik, så han vet nok hvordan man skal stoppe islendingen.

Sebastian Henneberg (25)
Venstrebacken ble kjøpt ut av kontrakten med danske Århus for hele 300.000,-, ifølge lokalavisa Østlendingen, for en ettårskontrakt i hvitt. En spiller som har vist glimt av et enormt toppnivå og som skal tilbake til Danmark kommende sesong – for å spille på lag med Sebastian Barthold i Aalborg.

Magnus Fredriksen (22)
Elverums playmaker har vært inn og ut av landslaget de siste sesongene, men fikk ikke plass i Norges EM-tropp – den tok Haslums Sander Andreassen. Driver tempoet i Elverum-angrepet og er på mange måter hjernen bak det som skjer fremover i banen, i likhet med trener Mikael Apelgren.

Rasmus Boysen (27)
27-åringen har vist seg som en solid forsvarsspiller for Elverum denne sesongen, og derfor er han også med på lista over fem spillere som man burde holde et ekstra øye til. Gir alltid alt i dueller, legger ingenting i mellom og er dansk dynamitt. Limer sammen forsvaret.

Thorsten Fries (26)
Den siste på lista hadde en litt famlende start i Elverumstrøya, men har, spesielt i løpet av desember, vist en gryende form bakerst for å prøve å ta opp arven av Elverums målvaktslegende Morten Neergaard. Et godt stykke bak Neergaard foreløpig, men kan stenge buret om han får god hjelp fra forsvaret.

Cupfinalen 2019 spilles søndag 29. desember kl. 16:30 i Oslo Spektrum. Det er fortsatt noen billetter igjen. Om du ikke har anledning til å komme deg til Oslos storstue, kan du se kampen på TV 2.