Felix tatt ut på rekruttlandslaget – Haslum

Felix tatt ut på rekruttlandslaget

Etter 16 måneders skademareritt har Haslum-spilleren Felix Lunde (24) imponert stort denne høsten. Det sier medspillere og klubbtrenere og nå også rekruttlandslagstreneren. – En spiller med et internasjonalt preg over seg.

Etter seriekampen mot Halden i Nadderud Arena forrige søndag kom rekruttlandslagstrener Geir Erlandsen bort til Felix Lunde med følgende beskjed:

– Gratulerer, du er tatt ut på rekruttlandslaget. Og nok en god kamp fra deg.

– Det var en utrolig deilig beskjed å få – dette har jeg trent lenge for, smiler Felix og legger raskt til:

– Det kjennes veldig godt å få resultater så raskt etter et langt skadeavbrekk. Det er gøy at andre ser utviklingen min også.

SE HELE TROPPEN TIL REKRUTTGUTTA HER.

– Så fortjent. Han er virkelig blitt en god spiller for oss med sitt trykk og trussel fra distanse. Denne sesongen har Felix også tatt enorme store steg i forsvarsspillet sitt – en spennende spiller for fremtiden og kanskje en vakker dag i en internasjonal liga, sier sjefen i Haslum, Tom-Eirik Skarpsno.

Fra København tikket det inn en melding på Felix’ mobil da uttaket ble kjent: «Gratulerer! Dette var gøy.»

Avsender er en annen spiller på rekrutteringslandslaget, den tidligere Haslum-spilleren og nåværende København-spilleren og U20-verdensmester – som også er kjæreste med denne Haslum-gutten – Kaja Røhne. Felix bare smiler lurt. Hva mer som sto der, ja det forblir en hemmelighet.

INTERNASJONALT PREG

I forrige måned hadde vi en sak om nettopp Felix Lunde og hans dundrende comeback i norsk topphåndball. «Bedre, sterkere, tøffere og målfarligere» var beskrivelsen av den 24 år gamle bakspilleren. Det er rekruttlandslagstrener Geir Erlandsen helt enig i.

– Dette er morsomt og fullt fortjent. Jeg har sett Felix mye i høst. Han har vært stabilt god gjennom hele sesongen. Ja, han er blitt en komplett spiller med et internasjonalt preg over seg med råskap, god fysikk og han går direkte på mål, forklarer Erlandsen som legger til at også A-landslagstrener Jonas Wille står bak uttaket til rekruttlandslaget.

Erlandsen legger til at han er mektig imponert over hvordan Felix har kommet tilbake etter 16 måneder med alvorlig skade.

– Det viser at han også er mentalt tøff og har brukt skadeperioden veldig godt til å trene seg opp, legger Erlandsen til.

I november reiser Felix og kompani til Sverige for å møte Polen og Ukraina.

49 SCORINGER OG 42 ASSIST

Så langt denne sesongen er det spilt syv serierunder i eliteserien. Haslum ligger som nummer fem. På toppscorerlisten blant de 14 klubbene ligger Felix som nummer tre med 49 scoringer (rett foran Lasse Sunde Lid med 41 scoringer).

Mannen på 205 centimeter, med 109 kilo muskler og med skonummer 49 har tidligere spilt med flagget på brystet – på juniorlandslaget. Nå skal han måle krefter blant de ypperste seniorspillerne.

– Det blir en kul arena å vise seg frem på og forhåpentligvis ta ytterligere steg. Motivasjonen min er helt i hundre, forteller Felix.

– Og dette kan være et morsomt steg opp mot A-landslaget der jeg og mange andre konkurrerer mot størrelser som Gøran Johannessen, Erik Toft og Sander Sagosen – ja, egentlig er det mange andre megagode norske spillere i utenlandske ligaer for tiden.

«Han er blitt en komplett spiller med et internasjonalt preg over seg.»
Rekruttlandslagstrener Geir Erlandsen om Felix Lunde.