Bedre, sterkere, tøffere og målfarligere – Haslum

Bedre, sterkere, tøffere og målfarligere

Felix Lunde (24) er tilbake for fullt etter 16 måneder skademareritt. Forrige fredag dunket han inn imponerende 11 mål mot daværende serieleder Drammen. Søndag skal han skyte Haslum til seier over Nærbø.  

– Det kjennes veldig bra ut for tiden. Det klaffet godt mot Drammen, sier Felix Lunde som måler på 205 centimeter på strømpelesten og med 109 kilo muskler på kroppen. At skonummeret er 49, kan også nevnes.  

I cupkampen mot LFH09 på onsdag spilte Felix Lunde sin A-kamp nummer 100 (debuterte i 2017) og har til sammen gjort 203 mål. Men det kunne har vært så mange, mange flere, både kamper og mål, hadde det ikke vært for skadeulykkes-fuglen hadde røket korsbåndet to ganger og satt ham ut av spill i til sammen 16 måneder.  

– Hvordan har du klart å komme tilbake – i en bedre, sterkere, tøffere og målfarligere utgave av deg selv?

– He he – jeg liker den påstanden, smiler 24-åringen og fortsetter:

– Det viktigste er at håndball er gøy. Ja, håndball er langt morsommere enn BI-studier (finans, red.anm.) Jeg har også tenkt at det er altfor tidlig å gi seg med håndball nå. Målsetningen er en gang å kunne spille håndball i utlandet – gjerne i en klubb som spiller i Champion League. Det hadde vært en fantastisk opplevelse.  

IMPONERT  

Blant de mange som er imponert over bakspillerens iherdige og langvarige opptrening for igjen å kunne komme tilbake på håndballbanen, er Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno.  

– For det første er det veldig imponerende å holde så lenge ut i påvente av å bli frisk igjen. Det har helt sikkert vært 16 lange og tøffe måneder.  

– Felix har alltid hatt et stort potensial og er en enfoldig håndballspiller. Det viste han tydelig mot Drammen i forrige runde. Samtidig skal vi ha respekt for at ting tar tid – og det å komme tilbake igjen etter et så langt skadeavbrekk, krever at vi alle er tålmodige og lar han få tid, rom og muligheter.  

– Han er jo vår desiderte beste skytter fra distanse og er klart den viktigste trusselen bak fra banen. Med den rollen skiller han seg klart fra en del av våre andre spillere, forteller sjefen.

OPP MOT NÆRBØ  

Søndag skal Haslum til pers igjen. Denne gangen venter Nærbø hjemme i Nadderud Arena. Laget fra Rogaland står bokført med to seire og to tap. Hjemmelaget jakter fortsatt en topp 8-plassering (les: sluttspill). Med et skuffende hjemmetap for Sandnes tidligere i høst, er kun seier på søndag kveld godt nok skal målsetningen nås.  

– Nærbø er et veldig godt og homogent lag. De er veldig samspilte. Det er et lag med ingen store svakheter og er kollektive som sin store styrke. Fin bredde og masse å spille på. Det blir en veldig tøff oppgave, men vi gleder oss, sier Tom-Eirik.  

At Nærbø har sin styrke i det kollektive, vises godt når man ser på toppscorerlisten i eliteserien. Haslum har tre spillere (nr. 6 Felix Lunde 25 mål, nr. 8 Vegard Sørlie Tennfjord 23 mål, nr. 16. Lasse Sunde Lid 20 mål) på listen før Nærbøs mest produktive spiller (nr. 17 Lars Sigve Hamre 19 mål).  

At Felix har 16 måneders skademareritt bak seg, tenker han ikke ett sekund på i kampens hete.  

– Jeg er 100 prosent tilbake og i mitt hode skal gi 100 prosent på banen. Her handler det ikke om å trekke seg. Det blir for dumt.  

PS 1: Under onsdagens cupkamp mot LFH09 klinte en annen måljeger, Sverre Ottesen, til med hele ni mål. I samme kamp gjorde Linus Johannessen og Kasper Hattestad sine første A-lagsmål med henholdsvis fire og tre baller i nettet.  

PS2: Målvakt Nikolai Wiig trente for første gang fredag kveld etter hjernerystelsen han fikk mot Sandnes i midten av september. Han blir med i troppen på søndag.