Stort ansvar på unge skuldre mot serielederen – Haslum

Stort ansvar på unge skuldre mot serielederen

Skader og karantene gjør et stort innhugg i eliteserienerfaringen hos Haslum som fredag kveld skal opp mot serieleder Drammen. 

– Alle gutta må opp i ringene fra første kast på ballen, sier Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno og fortsetter:

– Vi må krige og sette fart i kampen i form av kontringer. Da har vi en fair sjanse. 

HJERNERYSTELSE

Det har gått noen dager siden dramatikken i Nadderud Arena sist lørdag, hvor Haslum-målvakt Nikolai Wiig fikk både rødt og blått kort etter at Sandnes’ Emil Rodahl hadde skutt ballen rett i ansiktet på Nikolai og sistnevnte kom med et par skjellsord rettet til nettopp synderen. I tillegg til kortene og karantene resulterte det også i hjernerystelse for Haslum-spilleren.

Protest ble sendt med følgende påstand: «Nikolai Wiigs røde og blå kort blir kjent ugyldig bruk av regelverket og Nikolai Wiig må derfor ikke automatisk stå over neste kam (begge kort blir strøket). Protestgebyret tilbakebetales ni sin helhet til Haslum HK.»

Men denne er blitt avvist av disiplinærnemda. Ingen medhold. Selv om den hadde blitt tatt til følge, ville ikke Nikolai være spilleklar uansett grunnet hjernerystelsen han ble påført da ballen med en anslått hastighet på rundt 100 km/t traff ham i ansiktet. Han må være helt symptomfri før han kan entre banen igjen.

Derfor reiser Tom-Eirik til Drammenshallen uten sin førstemålvakt og flere helt sentrale spillere som skuddkjempen Stig-Tore Moen Nilsen og forsvarssjefen Håvard Johannesen. 

SPENNENDE 19-ÅRING

– Ja, vi stiller med et veldig ungt lag mot et rutinert Topp 5-lag, sier treneren.

Aller bakerst mønstrer han en 18-åring i Eirik Haugli og en 17-åring i Oskar Lindell. Eirik kom inn da Nikolai ble utvist på søndag og ifølge sjefen sto han en god kamp.

– Ja, Eirik har gjort to gode prestasjoner på de to siste kampene, sier Tom-Eirik.

En annen unggutt som har fått mye spilletid denne sesongen, i fravær av Stig-Tore, er Lasse Sunde Lid (19), på posisjonen som høyre bakspiller.

– Lasse har stått hele kamper i vårt offensive spill. Med andre ord han er blitt hardt matchet i mangel av en tilgjengelig kjevhendt bakspiller til. Men han har levert stabilt bra spill på sin posisjon, sier Tom-Eirik om 19-åringen som var ett av to navn landslagstrener Jonas Wille uoppfordret nevnte da han besøkte Nadderud Arena på en trening i forrige måned. Den andre var Stig-Tore.

På laget/benken ellers (med utgangspunkt i siste kamp mot Sandnes) er hele ni spillere født i 2003 eller senere. 

OPP I RINGENE

Om fredagens seriekamp sier Tom-Eirik:

– Kampene mot Drammen er nærmest som lokaloppgjør og lever sitt eget liv. De siste årene har ikke disse kampene vært jevnspilte. Men jeg håper på en spennende og morsom kamp denne gangen – og minner om at ingen trodde at ØIF Arendal skulle ta poeng fra megafavoritt Kolstad under serieåpningen, men det klarte de.

– Det handler om å komme opp i ringene fra første kast på ballen, gjentar han.