Haslums protest avvist – men tilbakebetales protestgebyret – Haslum

Haslums protest avvist – men tilbakebetales protestgebyret

Haslums protest på det røde og blå kortet Nikolai Wiig ble idømt i kampen mellom Haslum HK og Sandnes lørdag 16. september, ble som forventet avvist. Påtalenemda besluttet også at det ikke skal ilegges flere kampers karantene utover det automatiske funksjonsforbudet i en kamp.

Men Haslum tilbakebetales faktisk protestgebyret.

– I det ene øyeblikket blir protesten avvist, som forventet, men i det andre blir vi tilbakebetalt protestgebyret, sier Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno og fortsetter:

– Vi tolker det dithen at Påtalenemda er enige i vår vurdering av saken, at de ville ha omgjort om de hadde mulighet, men at regelverket ikke åpner for å omgjøre et tildelt blått kort siden det er en skjønnsmessig vurdering av dommerne. Dermed har den norske regelen om automatisk funksjonsforbud i neste kamp, ved ileggelse av blått kort, slått til på feil grunnlag denne gang.

Dermed spiller ikke Nikolai Wiig morgendagens kamp mot Drammen HK i Drammenshallen.

– Vi mener fortsatt at situasjonen ble oppfattet feil av dommerne, og at vår målvakt må stå over halvannen kamp etter å ha bli skutt en ball i ansiktet, er uheldig både for oss som klubb, ligaen og ikke minst for Wiig selv.

– På mange måter kan vi også nå si at standarden er satt for skudd retning hodet, og at målvakter må passe seg for spontane reaksjoner.

Haslum HK kommer til å følge opp saken videre med Norsk Topphåndball (den norske regelen om automatisk funksjonsforbud i neste kamp).

Haslum HK publiserer her hele beslutningen fra Påtalenemda.