Treårskontrakt til Kasper – Haslum

Treårskontrakt til Kasper

Haslum har gode og lange tradisjoner med å satse på og utvikle unge talenter. (Foreløpig) sistemann med en rykende fersk 3-årskontrakt i hånden er høyre kantspiller Kasper Bjanes Iversen (17).

– Dette er både veldig gøy og veldig fint – at Haslum har troen og vil satse på meg, sier Kasper Bjanes Iversen som er oppvokst bare et langt frikast fra Haslumhallen.

Han kan sammenlignes med Thomas Kristensen.

Tom-Eirik Skarpsno, Haslum-trener

– Å satse på unge talenter for å bli et topplag i norsk håndball er helt i tråd med Haslum-profilen. Det er moro at det kommer opp nye, unge og lovende spillere som har troen på seg selv, kommenterer A-lagstrener Tom-Eirik Skarpsno. Senest i forrige uke signerte en annen 17-åring, Even Haugli, også en treårskontrakt med Bærums-klubben.

JOBBE HARDT

Kasper fikk sin A-lagsdebut sist høst i en cupkamp mot Drammen. Etter den kampen sa han følgende til klubbens hjemmeside:

– Jeg merket store fysiske forskjeller. Derfor må jeg bare jobbe hardt videre. Jeg tåler en støyt. Jeg bare rister den av meg og går på videre.

Så langt (les:kort) har det blitt seks A-lagskamper og seks mål på 17-åringen som til daglig går i andre klasse ved NTG.

– Det er både fint og utfordrende å få prøve seg på et høyere nivå. Det må også til skal jeg utvikle meg ytterligere som håndballspiller.

– Kasper er ung, lovende og en veldig spennende spiller – han er lang og det blir dermed litt vanskelig og uforutsigbart for målvaktene å lese hvor skuddene hans kommer. Han minner meg om Thomas Kristensen (som i tillegg til å ha spilt 277 kamper og gjort 834 i Haslum-drakten også har spilt i den spanske- og tyske ligaen), sier Haslum-treneren.

Kasper smiler når han blir sammenlignet med Thomas.

– Han var god. Det føles ærefullt, smiler den unge kantspilleren.

LANDSLAGET

Tidligere i sesongen var Kasper sammen med klubbkollegaene Lasse Sunde Lid, Jonas Johansson-Kjellerød og Even Haugli tatt ut på det norske ungdomslandslaget (LM04) til en turnering i Spania. 

– Alt dette bare motiverer meg til å trene mer, bedre og hardere. Jeg ofrer det som skal til av trening pluss litt til – det vil si egne styrketreninger kommer i tillegg. Det gjelder å ha tålmodighet – alt kommer med tiden.