Henki tilbake i Haslum – Haslum

Henki tilbake i Haslum

(HASLUM – HALDEN, ONSDAG KL. 18:30 I NADDERUD ARENA):Henrik Ruud Tovås (34), bedre kjent som bare «Henki», er tilbake i Haslum. Nå som trener med hovedansvar for målvaktene i klubben.

– Det er gøy å endelig være tilbake igjen, smiler treneren, som denne gangen skal coache og være samtalepartner med Trond Tjemsland i stedet for å kjempe om spilletid med og mot samme mann.

– Jeg hadde åtte veldig fine år i Haslum og gleder meg til å skape nye minner, fortsetter Henki.

Da den tidligere målvaktskjempen dro fra Haslum til Leipzig i 2013 tok han med seg seks titler fra NM, serie og sluttspill i bagasjen.

Saken fortsetter under bildet.

BARTE-KLEM: Keeperhelten Henrik Ruud Tovås gir Einar Riegelhuth Koren en skikkelig seiersklem etter gullet var sikret i Drammenshallen. FOTO: Arkiv

STØPEFORMEN

Nå skal han inspirere og forme de kommende generasjonene, i spann med trenertrioet Tom-Eirik Skarpsno, Erlend Mamelund og Ole Andreas Sverre.

Opplagt blir det litt mer fokus på målvaktstalentet Thomas Langerud (21).

– Det er ingen tvil om at jeg skal ha litt ekstra fokus på ham. Jeg dannet team med Trond den gang, og Thomas er nå på en måte i «støpeformen». Han skal forme seg og bli en seniormålvakt med alt det medfører.

– Fra å være en samtalepartner under kamp til å være coach, mentor og en diskusjonspartner før og etter kamper og treninger.

Fra Henkis glansdager på parketten i gamle Nadderudhallen er det kun tre personer igjen i spillerstallen, men Haslums nyeste forsterkning i trenerteamet synes det er gledelig at alt fra moppere, frivillige og personer i styret fortsatt bidrar i klubben.

– At det er så mange som tre spillere (Anders Røe, Trond Tjemsland og Nicolay Hauge) er veldig gøy. Jeg har savnet garderobekulturen og gleder meg til å komme ordentlig i gang, sier Henki og drar på smilebåndet.

KNALLSTERK SIGNERING

Ruud Tovås skal, i tillegg til å være trener i Haslum, fortsette i sin sivile jobb og være målvaktstrener for yngre landslag.

Tom-Eirik Skarpsno omtaler forsterkningen til sitt trenerteam som knallsterk og bra for kommende generasjoner.

– Han er utvilsomt en av landets dyktigste på sitt felt. At våre målvakter nå skal få nyte av hans kompetanse og erfaring gleder meg stort. Vi er rett og slett veldig glade for at han er tilbake i Haslum igjen. Han kan, i tillegg til å bidra med sin kompetanse på målvakter, også bidra med å gjenskape vinnerkulturen i klubben, sier Skarpsno.

Denne uken er Ruud Tovås på samling med det norske 2004-landslaget.

– Det viser litt av hvilken person vi nå får inn. Dette kommer til å løfte målvaktsarbeidet i klubben stort, det er vi veldig glade for, smiler hovedtreneren.


– Henki kan se tilbake på et langt, merittert og suksessfullt opphold i Haslum. Han trekker frem vennskapet, lærdommen og garderobesnakket fremfor medaljer fra årene i Bærums-klubben, skrev vi da han ble portrettert i spalten «Hva gjør du nå?» i 2020.

Velkommen tilbake til Haslum, Henki!

FAKTA

Navn: Henrik «Henki» Ruud Tovås.
Alder: 34 år.
Sivilstand: Samboer og en datter.
Bosted: Oppsal, Oslo.
Jobb: Assisterende salgssjef i SG Finans/en del av Societe Generale, samt målvakstrener yngre landslag.
Posisjon på banen: Målvakt.
Klubber: Haslum, Langhus, Fet, Njård, Haugaland, Leipzig, Elbflorenz Dresden (de to siste i Tyskland), BSK.
Meritter med Haslum: Norgesmester junior 2005, norgesmester senior 2010/11, 2011/12, sluttspillmester 2008/09, seriemester 2010/11, 2011/12.