«Nu kjør vi, Haslum!» – Haslum

«Nu kjør vi, Haslum!»

KOMMENTAR av Stein Halvorsen, journalist i Haslum HK

Onsdag kaster ØIF Arendal og Halden serien i gang – selv om forrige sesong ikke ble avsluttet på en tradisjonell måte; uten publikum i nest siste serierunde og avlyst siste serierunde samt et avlyst sluttspill. Dette er historie nå.

Videre har vi vært gjennom en merkelig sommer, og merkelig blir det utover høsten (og vinteren) også. Men heldigvis får de to øverste divisjonene lov til å spille håndball igjen, dog etter strenge smittevernregler i hallene (med blant annet publikumsbegrensninger) og for aktørene. Men det skal vi klare.

SIKRET DEG SESONGKORT?

Vi har ikke noe som skal forsvares – dog har jeg ikke glemt NM-finalen på tampen av fjoråret og femteplassen i serien. Lagene starter likt – uansett om man er tittelforsvarer, nykommer eller befinner seg et eller annet sted mellom der. Vi skal bli enda bedre denne sesongen. Såpass må det være lov til å mene høyt. Det er bare å gi full pinne fra første avkast på ballen når Bækkelaget gjester Nadderud Arena søndag 30. august. Ingen grunn til å spare på kruttet eller ambisjonene.

Hvem sparer forresten på femteplasser?

Haslum står godt rustet. Laget er en god blanding av godt voksne, rutinerte, ansvarsfulle og fortsatt ambisiøse spillere og unge, spennende, sultne «guttehvalper» som også er blitt ett år eldre siden forrige sesong. Dog skal det ikke underslås at landslagsspiller og storskytter Sander Andreassen Øverjordet har forlatt klubben for å søke lykken i Danmark og backkollega Jostein Epland har reist til et annet naboland, Sverige. Disse ville være et savn for hvilken som helst klubb, og det samme blir også Thomas Kristensen.

Når det er sagt, har vi fått inn to fantastiske skyttere i venstrehendte Benjamin Hallgrenn og høyrehendte Nicolas Sutter – førstnevnte en potensiell toppscorer i REMA 1000-ligaen og sistnevnte av sveitsisk landslagsklasse. Heldigvis fortsetter kaptein Anders Røe med imponerende 439 kamper og 1.424 mål i den røde drakten. Tometersmannen Felix Lunde spås et skikkelig gjennombrudd denne sesongen. Den gutten må skyte like hardt som en hest sparker. Det gror heldigvis bra i de bakre rekker. Aleksander Høiness (kaptein på 02-landslaget), Aleksander Selmar Pedersen, Stian Grimsrud og Kristian Gjestrud er glimrende eksempler på det. De melder seg på i målprotokollen så fort de får sjansen.

Stian Brevik og Nikolai Strickland er «hærførerne» på hver sin kant. Men flere unge, sultne, talentfulle og ivrige utfordrere venter bare på sjansen – Mads Ødegård, Mads Falck Rekdal, Morten Gjestrud og Leopold Mortvedt Nicolaus. Se opp for denne «firerbanden».

På streken utfyller en offensiv kriger i Vegard Sørlie Tennfjord og en defensiv kriger i Viktor Glatthard hverandre. Men også her har Haslum fått frem unge, spennende spillere som bare verker til å slippe til enda mer; Dominic Grimstad, Martin Hovde (hospitant) og Philip Skjerve Slette (hospitant).

Og aller bakerst utfyller nok en veteran og en unggutt hverandre; Trond Tjemsland og Thomas Langerud Kristoffersen.

Bak ovennevnte spillere står hovedtrener Sten Stockfleth, assistenttrener «OA» (Ole Andreas Bjørndalen Sverre) og et fantastisk team med fagfolk av ypperste kvalitet samt oppmannen, Terje Gunnar «Halvi» Halvorsen, som har vært i klubben siden tidenes morgen.

Medalje hadde smakt godt.

Nu kjør vi, Haslum.

(Artikkelforfatteren er web-journalist i Haslum HK og helt uten ansvar med klubbens/trenerens egne beskrivelser av spillerne, ambisjoner og målsetninger).