Haslum signerer nok en lokal unggutt – Haslum

Haslum signerer nok en lokal unggutt

– Det er utrolig gøy å skrive kontrakt med klubben jeg har vokst opp i, sier Leopold Mortvedt Nicolaus (18).

Den vaskeekte Haslum-gutten har nemlig signert sin første proffkontrakt med Haslum Håndballklubb, og han har med dét bundet seg til den røde drakta ut kommende sesong.

Tatt fine steg

– «Leo» har hatt noen veldig fine sesonger på G18. Han har hospitert jevnlig med oss og har tatt fine steg hele veien. Vi er veldig glade for at han ønsker å fortsette utviklingen sin hos oss, sier Haslum-sjef Sten Stockfleth.

Høyrekanten har gått både på NTG-U og NTG, og takker, blant annet, dem for at han er blitt den spilleren han er i dag.

Som 18-åring hadde han tilbud fra to REMA 1000-liga-klubber, noe han kanskje ikke helt hadde trua på selv for bare noen år siden.

– Det er gøy. Jeg har drømt om å spille for Haslum helt siden jeg var en liten gutt og har vært på masse A-lagskamper opp gjennom årene. Jeg har ikke hatt så stor tro på at jeg en dag skulle være en av spillerne som løper ut på banen til kamp, men det gjør hele greia litt ekstra kult, og jeg gleder meg masse, sier Leo.

Kaptein på G18

– Vi har veldig mange spennende spillere på de yngre årgangene nå. Leo har fortjent denne kontrakten og vi ønsker å vise at vi fortsatt skal satse på unge spillere. Det ligger i Haslums DNA, supplerer Stockfleth.

Leo var kaptein på G18 sist sesong og spilte 2. divisjonskamper, hvor også nevnte Stockfleth var å se på benken mange ganger.

– Jeg har alltid hatt et godt forhold til trenerne mine og prøvd å lære mye. I tillegg hadde vi forrige sesong en veldig sammensveiset 18-årsgruppe, med mange gode relasjoner og et fint miljø som har hjulpet masse på utviklingen til flere av gutta, sier Haslum-gutten.

Konkurranse på høyrekanten

Med signeringen av Leo, har Haslum-sjefen nå tre høyrekanter å velge i: Nikolai Strickland (23) som signerte ny 3,5 årsavtale rundt juletider, Mads Ødegård (17) med aldersbestemt landslagserfaring og nevnte Mortvedt Nicolaus.

– Konkurranse er det som gjør håndballen så moro og spennende. Jeg har et veldig godt forhold til Mads, vi har spilt på samme lag i en del år nå og utfyller hverandre bra. Det er konkurransen som driver meg fremover.

– Jeg ønsker å vise at jeg er best. Jeg ønsker å ta plassen bak Strickland, også skal jeg, Mads og Nikolai sammen prøve å hjelpe hverandre til å bli bedre. Det er kult og det blir bra, stråler Leo.

På sikt er målet å dunke ut Strickland.

– Det blir vanskelig. Han har prestert veldig godt over veldig mange år. Jeg får gi alt og vise at jeg ønsker å være med i diskusjonen. Det handler om å prestere på trening og benytte sjansen når man får den, avslutter høyrekanten.