Åsheim: – Vi har absolutt trua på at vi kan slå Hamburg – Haslum

Åsheim: – Vi har absolutt trua på at vi kan slå Hamburg

I morgen kl. 18:00 møtes Haslum og Hamburg til EHF-gruppespillkamp i Nadderud Arena (les: på Facebook-siden til Haslum HK).

Målvakt Håvard Åsheim kom til Haslum fra Follo foran årets sesong. Ting har ikke gått helt på skinner foreløpig, ifølge ham selv.

– Det har vært litt tungt ettersom jeg ikke har levert så veldig gode prestasjoner til nå og slitt med spilletid, men jeg håper at Hamburg-kampen i morgen kan bli mitt lille gjennombrudd for klubben, sier Haslum-målvakten ærlig på telefon fra Sverige – hvor han spiller for Skövde.

For ordens skyld: Intervjuet er gjort i 2020, mens kampen ble spilt i 2015. I anledning Kampen vi ikke skal tape, mimrer vi tilbake til Europacup-tiden. Vi skal vise Haslum – Hamburg direkte på vår Facebook-side i morgen kl. 18:00 og du kan kjøpe din billett til kampen på nett eller i appen vår.

Han gleder seg stort til å møte den tyske storklubben, som forrige sesong kapret til seg 4. plassen i den tyske Bundesligaen, har stjerner av fleng på laget og som vant Champions League – ja, verdens gjeveste klubbturnering – for kun ett og et halvt år siden.

– Det blir stort for alle. Vi så da oppsettet kom at dette kommer til å bli den største kampen og den vi kommer til å glede oss mest til. Det er en stor klubb som kommer på besøk og da gleder man seg selvfølgelig litt ekstra, sier Åsheim.

Hovedtrener Tom-Eirik Skarpsno har allerede uttalt at Åsheim starter på benken i morgen til fordel for målvaktsveteran Trond Tjemsland.

Men at han har mest trua på Åsheim.

– Det var en fin kommentar. Jeg vet jo at TES alltid har hatt trua på meg. Men Trond har alltid vært en legende i klubben, så det er helt fair for meg at han starter denne kampen. Vi får se om jeg kommer inn etter hvert, undres Åsheim.

– Men hvis du kommer inn, hva skal du bidra med?

– For det første håper jeg at Trond står bra. Hvis ikke håper jeg at sjansen til å spille kanskje byr seg etter sånn 15-16 minutter. Da har jeg en god plan om å redde noen baller med en gang for å vise at TES tok feil, selv om han har mest trua på meg, sier målvakten.

PS! Åsheim har selv også kjøpt billett til kampen i morgen.

Han forteller at laget har ladet opp til storkampen med en intern fotballturnering på siste trening for å roe alle eventuelle nerver.

– Det er sikkert noen som er litt nervøse, men det er normalt. Vi skal ha det gøy, og så er det egentlig bare å gjøre det beste ut av situasjonen. Jeg håper at vi kan få opp et såpass spill at vi faktisk kan slå Hamburg i morgen, slår Åsheim fast.

– Å, så du tror virkelig Haslum kan slå Hamburg?

– Ja, absolutt. Man går inn i alle håndballkamper med trua på å vinne. Vi skal ha det gøy og få håndballpublikummet til å bli med på stemningen, sier Åsheim.

– Fortell. Har du noen som du tror kan bli en «joker» for oss i morgen?

– Hvis jeg får sjansen, så har jeg på følelsen av at jeg kommer til å levere godt. Ellers setter jeg en 50-lapp på at Anders (Røe) leverer. Og jeg håper jo selvfølgelig alltid litt ekstra på Simen (Schønningsen) og Magnus (Søndenå). Kanskje vi har en joker i Jakob (Gjøen) som kommer inn og scorer noen viktige mål på slutten, spår Haslum-målvakten.

– Hva slags oppfordring vil du gi til publikum?

– Sett dere tilbake, nyt kampen. Gå inn i butikken i appen til Haslum og kjøp en god brus, helst Pepsi Max, så skal vi gjøre jobben på banen, avslutter Åsheim.

Så får vi se da. Haslum tar imot stormakten Hamburg søndag kl. 18:00. Kampen ser du på vår Facebook-side og du kjøper billett til kampen her eller i Haslum Håndballklubb-appen.

LES MER OM KAMPEN VI IKKE SKAL TAPE.