Haslum-treneren: – Vi må levere på topp, og mer enn det – Haslum

Haslum-treneren: – Vi må levere på topp, og mer enn det

For ordens skyld: Dette intervjuet er gjort i 2020, kampen ble spilt i 2015 mens Tom-Eirik Skarpsno var hovedtrener og vises direkte på Haslums Facebook-side søndag kl. 18:00.

Det sier Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno før søndagens viktige europacup-kamp mot Hamburg. En kamp som Haslum er soleklare underdogs til.

De fleste forventer at Hamburg kun skal trykke på tredjegiret og kjøre over Skarpsnos mannskap, men så lett skal de ikke få det, mener Haslum-sjefen.

– Overhodet ikke. De har en mye større bredde å spille på, de har nok et høyere toppnivå enn oss også. De har levert bra i Bundesligaen denne sesongen og slått mange gode lag. Vi skal slite, men har en reel sjans, sier Haslum-bossen optimistisk.

– Hva mener du med det? Har Haslum en sjans til å slå Hamburg?

– Ja, om vi treffer på alt og litt til. Vi må treffe bakover fra start, vi må sette det meste av muligheter og ikke bomme i opplagte kontra (les: Sebastian Barthold). I tillegg er vi avhengige av godt målvaktsspill. Jeg har kanskje mest trua på Håvard (Åsheim) i denne kampen, men vi kommer til å starte med Trond (Tjemsland), forteller Skarpsno.

– Hvorfor starter du med keeperen du har minst tro på?

– Det er bare en følelse jeg har, humrer Haslum-sjefen.

– Og hva skal vi se opp for på Hamburg?

– Et lag som kan slå de fleste i Bundesligaen skal slå alle i Eliteserien. De har verdensstjerner i alle posisjoner. En linjespiller som er ekstremt god i Toft-Hansen og jeg kan vel egentlig nevne alle posisjoner, sier Haslum-sjefen.

Skarspno har ingen hemmeligheter i forkant av søndagens kamp og røper allerede nå startoppstillingen:

– Vi starter, som nevnt tidligere, med Trond i mål. Så er det Sebastian som får sjansen på venstrekant. Jeg var veldig usikker der også, så vi bytter nok inn August (Baskår Pedersen) i 1. omgang og lar han spille resten. Ellers spiller kaptein Anders (Røe), Erlend (Mamelund), Simen (Schønningsen), Christoffer (Brännberger) og Magnus (Søndenå) på høyrekant.

Haslum-sjefen forteller at han er usikker på flere posisjoner – fortsatt, kun timer før kampstart (!).

– Vi kommer nok til å bytte inn Jakob (Gjøen) etter hvert. Jeg har på følelsen av at han kommer til å sette et par viktige baller.

Så får vi se da. Haslum tar imot stormakten Hamburg søndag kl. 18:00. Kampen ser du på vår Facebook-side og du kjøper billett til kampen her eller i Haslum Håndballklubb-appen.

LES MER OM KAMPEN VI IKKE SKAL TAPE.