– Vi viste mot Drammen at vi kan slå de beste. Hvorfor skal vi ikke kunne slå Elverum da? – Haslum

– Vi viste mot Drammen at vi kan slå de beste. Hvorfor skal vi ikke kunne slå Elverum da?

Haslum-sjef Sten Stockfleth er klar på tre ting: Elverum er favoritter, Haslum kan slå alle og oppgjørene mellom Haslum og Elverum betyr noe ekstra.

(ELVERUM – HASLUM, I MORGEN KL. 18:30 – SE KAMPEN PÅ DIREKTESPORT.NO)

– Det blir spennende og det passer oss fint nå. Vi har alt å vinne og gleder oss til å spille mot Elverum på bortebane, sier Stockfleth om morgendagens kamp.

– Alt å vinne?

– Jeg ser på Elverum som klare favoritter mot oss på hjemmebane. Rett og slett.

– De er favoritter på hjemmebane mot alle lag i Norge. De har vært litt ustabile i år og variert i prestasjonene, slik som oss. Nå har de derimot hatt en liten pause fra Champions League og det blir spennende å se hvordan det slår ut på dem – om det er en fordel eller ulempe.

GODT FORBEREDT

Han mener Haslum uansett har forberedt seg godt på Elverums forsvars- og angrepsspill og mener de ikke kunne vært mer klar.

Binai sa det i går, og jeg sier det i dag; treffer vi på toppnivået vårt, vinner vi. Eller det skal i hvert fall være svært vanskelig å slå oss.

Om oppgjørene mellom Haslum og Elverum betyr noe mer enn de 20 andre ligakampene i løpet av sesongen, er han klar i talen.

– Ja. Selvfølgelig. Det har de alltid. Jeg tror at så fort vi presterer litt bedre, vil det vekke enda mer følelser hos Elverum. Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke følte på noe rivaliseringsfølelse under fjorårets kamper. Nå har vi derimot en god opplevelse fra sist kamp mot dem under oppkjøringen på Tynset, og jeg forventer således en helt annen kamp i morgen, sier Haslum-sjefen.

Som har fått tilbake Thomas Kristensen og Stian Brevik på trening de siste dagene.

– De har trent for fullt og er med i troppen, klare for å spille, bekrefter Haslum-treneren.

– LIKEGYLDIG

Hos Elverum er det knyttet en sterk tvil til om lagets playmaker Magnus Fredriksen blir spilleklar. I så måte blir det en gammel kjenning som mest sannsynlig får muligheten. Tobias Grøndahl spiller nå i Elverum.

– Jeg skal innrømme at jeg ikke har ofret det mange tanker. Vi har fokus på vår egen prestasjon og ikke på hva Elverum kommer med. Vi er opptatte av vårt konsept og å holde oss til det. Hvem som spiller på motstanderlaget, og om det så er en tidligere Haslum-spiller, er likegyldig og ikke noe som bryr oss, sier Stockfleth.

– Vi viste mot Drammen at vi kan slå de beste. Hvorfor skal vi ikke kunne slå Elverum da?

Spør en retorisk Stockfleth, og fortsetter:

– Vi får se om vi er der i morgen. Det har vært fint på trening denne uken, der det kun er Mads (Falck Rekstad) som har vært borte grunnet sykdom. Han er imidlertid frisk nå og klar for morgendagens kamp.

FULLTALLIG TROPP – POSITIVT FOR LANGERUD

Det betyr at Haslum-sjefen har kunnet plukke ut spillere fra en fulltallig tropp.

– Det er tøff kamp om plassene nå. Det er gode spillere som ikke får være med i troppen, og det er et sunnhetstegn for oss. Jeg ser at det er mange som legger ned litt ekstra i treningshverdagen, de blir belønnet.

– Den eneste som ikke er i diskusjonen pt. er Thomas (Langerud). Han er på vei tilbake og er med på alle økter om dagen. Han virker veldig lovende, sier Stockfleth, som innrømmer at han har et håp om at keepertalentet kan utfordre Trond Tjemsland og Karl-Henrik Stenkjær om en plass i troppen om ikke alt for lang tid.

Først blir det 2. divisjonsspill for Langerud.

– Han skal matches forsiktig først. Så får vi legge en slagplan for den videre veien og se om han er fullt tilbake. Han har hatt en fin fremgang så lang. Vi får se når belastningen går opp, se hvordan det fungerer i kampsituasjon.

Stockfleth innrømmer at man har et håp om at Langerud skal kunne konkurrere om en plass i troppen før nyttår.

– Selvsagt har vi et håp om det. Det er viktig å ha konkurranse på alle plasser. Skaden hans burde ikke være en begrensning hvis det går fremover slik som det gjør nå.