– Tar ikke Elverum gull i alle tre konkurranser i år, har de feilet – Haslum

– Tar ikke Elverum gull i alle tre konkurranser i år, har de feilet

Binai Aziz er ikke til å misforstå. Han stortrives i Bærum med spill for Haslum.

Den svenske ballkunstneren kom til Haslum fra det svenske topplaget Malmö før årets sesong. Tidligere har han spilt i Bodø.

– Det har vært mye nytt. Nytt lag, nye omgivelser, nye supportere og ny arena. Det meste har begynt å synke inn og lagt seg nå, og konklusjonen er klar: Jeg stortrives med nye lagkamerater og trenere. Det er et fantastisk inkluderende og veldig hyggelig miljø. Haslum er veldig heldige sånn sett, innleder Haslums nummer 33.

– FANTASTISK Å VÆRE EN DEL AV HASLUM

Han har akkurat fylt 34 år, men motivasjonen for spill på toppnivå er fortsatt til stede.

– Det er fantastisk å være en del av Haslum Håndball. Det er et svært hyggelig miljø som jeg unner alle å ta del av.

– Overrasket?

– Nei, egentlig ikke. Man har hørt mye godt om klubben tidligere, og min korte periode har underbygd de påstandene, smiler Aziz.

Med jobb som bedriftskundeansvarlig i Nordea, kombinert med spill på toppnivå i REMA 1000-ligaen og tobarnsfar på hjemmebane, er det av og til rart at Aziz klarer å møte opp til alle økter i Nadderud Arena.

– Jeg har fått en veldig enkel akklimatisering til mitt nye miljø. Jeg har fått veldig mange hyggelige venner på laget, slik som Stian (Brevik). Men, jeg har et ønske om å bli bedre på å strukturere min energi, slik at jeg kan være god på jobb, håndballbanen og hjemmebane samtidig, erkjenner han.

– PERSONLIG MÅL

Han kom til et lag som endte på kvalikplass i eliteserien forrige sesong og misset på sluttspillet, attpåtil røk ut av cupen i kvartfinalen. Denne sesongen ser mange ting langt lysere ut, selv om det er for tidlig å friskmelde alt.

– Jeg hadde et personlig mål om å komme til cupfinale før starten på min Haslum-karriére, det målet lever fortsatt – og det målet skal innfris. I serien har vi vist at bunnivået vårt må heves.

– Toppnivået er bunnsolid, og da slår vi – helt ærlig – alle i eliteserien. Guttene har blitt mye sterke, raskere og flinkere fra de kampene jeg så i fjor – og til denne sesongen. Nå gjelder det for oss å prestere like godt i alle kamper og stabilisere oss på toppen. Det er der vi ønsker å være, og det er der vi har ferdigheter til å være, sier han.

Om lagkameratene, er det spesielt to spillere som har utpekt seg positivt for Aziz.

– Sander (Andreassen) har endelig vært skadefri over en lengre periode og vist at han så absolutt er en av ligaens beste spillere. I tillegg ble jeg voldsomt imponert over Thomas (Langerud) i oppkjøringen og håper han snart er tilbake for fullt. Det lover godt allerede etter et par uker på trening igjen, sier han.

– MISLYKKET SESONG

Onsdag møtes Elverum og Haslum i det som tidligere ble kalt El Clásico. Aziz er klar på at Elverum ikke har råd til å tape den kampen.

– De er storfavoritter. Hvis de ikke tar trippelen i år, har de etter mitt syn en mislykket sesong. De har to komplette start-seksere. Som sagt, tar de ikke gull i alle tre konkurranser i år, har de feilet. Så gode må man si at de er. Enkelt og greit.

– Så Haslum kan bare pakke ned sakene sine og bli hjemme?

– Nei, nei, nei. Ikke misforstå meg. Hvis de ikke vinner kamper som mot Haslum hjemme, så feiler de med den troppen de har.

– Hvis vi treffer på vårt toppnivå, vinner vi. Det er ganske klart, og det er Elverum også klare over. Men, vi har svingt mye og må være på rett stasjon. Vi skal holde oss til konseptet og løpe etter. Da vinner vi.

Sier Aziz. Som ikke overhodet angrer på valget han sto med på forsommeren: Fortsette karrieren i svenske toppklubber eller komme til Bærum og Haslum.

– Jeg elsker Bekkestua og Stor-Oslo. Det er så familiært, og jeg har ikke et vondt ord å si om mitt nye hjemsted, mine nye lagkamerater og kollegaer. Jeg kunne ikke tatt et bedre valg og er glad jeg fikk denne muligheten.