Brevik om Haslums nye gullgutt: – Jeg satt med hjertet i halsen og var oppriktig stressa – Haslum

Brevik om Haslums nye gullgutt: – Jeg satt med hjertet i halsen og var oppriktig stressa

(HASLUM – NÆRBØ, SØNDAG KL. 18:00 I NADDERUD ARENA. BILLETTER I HASLUM HÅNDBALLKLUBB-APPEN):

Stian Brevik har spilt i tysk og dansk eliteserie. Sjelden har han vært like imponert over en ung kantkollega som han har nå i Haslum.

– Jeg satt med hjertet i halsen og var oppriktig stressa.

Brevik prater om kantkollega Mads Falck Rekstad, som fikk sin virkelige ilddåp i kvartfinalen i cupen mot Drammen.

– KLARTE IKKE Å LØFTE HØYREARMEN

Bakgrunnen er som følger:

– Allerede under oppvarmingen til kampen mot Fold kjente jeg at det var noe som ikke stemte. Skulderen min var vond og jeg klarte ikke å løfte den tilstrekkelig. Men, så lyst som jeg alltid har til å spille, bestemte jeg meg for å spille med smertestillende, sier Brevik, som leverte til godkjent med seks mål mot Fold i sist serierunde.

Søndag, mandag og tirsdag ble derimot mye verre.

– Jeg klarte ikke å løfte høyrearmen min i det hele tatt. Den var helt låst.

REKSTAD: – FIKK SJOKK

Allerede dagen før kamp bestemte Brevik og det medisinske apparatet seg; ingen sjanser skulle tas for å forverre betennelsen, og nå skulle Rekstad få sjansen fra start.

Det bød ikke på mye hodebry for Haslum-sjefene Sten Stockfleth og Erlend Mamelund.

Foran årets sesong ble landslagsspiller Mads Falck Rekstad hentet til klubben. Av mange et ubeskrevet blad – inntil 17. oktober 2019.

Det ble også bestemt at Brevik skulle være med i troppen som en sparringspartner for 19-åringen.

Brevik fortalte selv til Rekstad dagen før kamp at det var han som skulle spille, og at han måtte gå ut på banen med senkede skuldre.

– Jeg fikk litt sjokk etter onsdagstreningen. Jeg visste jo at Stian slet med en vond skulder, men jeg trodde han ble klar til Drammen-kampen, sier Haslums nye gullgutt.

At beskjeden kom dagen før, og ikke på kampdag, er Rekstad glad for.

– Nervene sank i løpet av kvelden. Når de var over, fikk jeg forberedt meg godt. Jeg bestemte meg for å gå all-in og gjøre det jeg gjør på trening hver dag.

Og det til gangs.

FEM PÅ FEM – I SKYGGEN AV TO

Mot serielederen, i kvartfinalen i cupen, som ikke har avgitt ett poeng til nå denne sesongen – og som attpåtil har landslagsspiller Aksel Horgen på høyrekant, leverte han til stor stil – fremover, men ikke minst bakover.

Rekstad endte opp med fem scoringer på fem forsøk, dog overskygget av Trond Tjemland og Sander Andreassens fantomkamp.

For å underbygge det hele, klarte Horgen kun å sette én ball i mål fra kantposisjonen i førsteomgang – dét etter at Haslum ble overspilt og unggutten måtte ta sjansen på å snappe ballen.

– Jeg hadde ingenting å tape. Jeg skulle kose meg, gjøre det jeg er god på, og det fungerte jo greit, sier Rekstad.

– VI VET HVOR GOD HAN ER. NÅ VET OGSÅ HÅNDBALL-NORGE DET

Den relativt mer rutinerte kantkollegaen er enig.

– Vi som er med Mads på treningsfeltet hver dag, vet hvor god han er. Han er kjempeivrig. Heldigvis er det ikke bare vi som vet det lengre, men nå også alle i Håndball-Norge, sier Brevik, som selv har en drøss med aldersbestemte landskamper og noen seniorkamper på samvittigheten.

Brevik innrømmer uansett at pulsen steg i minuttene før kampstart.

– Mads har vært uheldig i de kampene han har fått tillit i til nå denne sesongen, før Drammen-kampen. Det var så deilig når han satt den første ballen i kontra. Da sank skuldrene og jeg visste at han bare ville kjøre på. Det gjorde han til gangs.

SLIK VI KJENNER HAM: Stian Brevik. Foto: Olai J. Vangen

– Det betyr også mye for meg at Mads lykkes. Nå vet også Sten (Stockfleth) at vi er to som kan levere bra på venstrekanten. Det er viktig i et lag å ha flere strenger å spille på, fortsetter Brevik.

ANGRER IKKE PÅ OVERGANGEN

Rekstad stråler etter sin beste kamp i Haslum-trøya og angrer ikke ett sekund på at han forlot Bækkelaget før sesongstart.

– Det var deilig å få unnagjort den kampen. Hele inntrykket av Haslum så langt er over all forventning i positiv forstand. Jeg har blitt tatt veldig godt imot og angrer ikke i det hele tatt på at jeg valgte å signere for klubben i januar, sier han.

FULL JUBEL: Slik så det ut etter at Mads Falck Rekstad, Stian Brevik og Haslum hadde feid DHK av banen i NM-kvarten. Søndag er det Nærbø som skal få unngjelde.

– VI ER IRRITERTE OG LEI

Full uttelling mot Drammen. I morgen venter Nærbø i Nadderud Arena kl. 18:00. Et lag som holdt Drammen med kamp helt til døra forrige uke, og kun tapte med ett mål.

– Vi går inn med sats på to poeng. Vi vet at vi er et bedre lag enn dem om vi er påskrudd. Vi er irriterte og lei av å ikke være det i hver kamp, og Drammen-kampen var starten på at vi skal være det i hver kamp. Da har vi muligheten til å vinne mot alle, sier Rekstad.

Om spilletid i morgen, er han litt mer beskjeden.

– Vi får se. Jeg har ikke hørt noe enda, sier Rekstad.

Brevik sier han kanskje ikke er fullt klar for 60 minutter.

– Jeg sier også at «vi får se». Skuldra er bedre. Det som i hvert fall er sikkert, er at Mads ikke skal få plassen uten kamp når jeg er fullt restituert og tilbake på banen. Jeg er motivert som aldri før, smiler han.

SKRYTER AV HOVEDTRENEREN OG HINTER OM NY KONTRAKT

Som også vil rette en god del skryt til hovedtrener Sten Stockfleth som har tatt grep etter fjorårssesongen.

– Nå har jeg vært i to år, dette er min tredje sesong. Det har skjedd spesielt mye positivt bare over sommeren føler jeg. Det er noe helt annet her nå, mer profesjonelt i alle ledd.

– Og én som har fått alt for lite skryt, er Sten. Er det én person som virkelig har tatt tak i tilbakemeldinger og evalueringer etter forrige sesong, er det ham. Jeg synes det står veldig stor respekt av det og gleder meg til fortsettelsen med ham og resten av gruppa.

– Du hinter til ny kontrakt?

– Hehe. Jeg er allerede i dialog med klubben, og der skal de også ha skryt. Tidligere har de startet forhandlingene mye senere, men allerede nå er vi i gang, og vi tar det derfra, smiler Brevik.

Men, det er ikke bare Stockfleth og det sportslige apparatet som får skryt. 27-åringen har også bitt seg merke i ungdomsavdelingen.

– Det så skralt ut i junioravdelingen før sommeren. Etter sommeren er det plutselig ekstremt mange gode spillere og trenere.

– Det ser lyst ut for fremtiden med mange gode spillere fra de tre eldste lagene i klubben, avslutter han, som ofte er å se på flere aldersbestemte treninger for å lære opp nye venstrekanter…