I GRUNDIGligaen spilles det seks kamper onsdag kveld. De siste før VM-pausen i januar 2017.

Av Svein André Svendsen/NHF

Før dagens kamper har alle lagene, bortsett fra Elverum og Bækkelaget Håndball Elite spilt 13 kamper (de har 12).

Så langt er det bare
Haslum HK som har maktet å ta poeng fra lederlaget Elverum. Med 11 seire har Elverum klar kurs mot seriemesterskap, selv om det er langt fram til serieslutt. At det er Bækkelaget Håndball Elite som følger nærmest er kanskje litt overraskende, men Oslo-laget har hatt en fin førstedel av sesongen og bare tapt to kamper, den siste i forrige runde mot Kolstad. Mest skuffende er nok at ØIF Arendal er så beskjedent plassert. Men det er kort avstand oppover til medaljekampen.

I bunn er det nyopprykkede St. Hallvard
som sliter aller mest, poengløse som de er etter 13 kamper. Kanskje kan de ha forhåpninger om poeng i denne siste runden før VM-pausen. Halden TH er motstander i Halden, og Østfold-laget har hatt en særdeles tung sesong til nå.

Da trenerne før sesongstart tippet utfallet av sesongens GRUNDIGliga, så rekkefølgen slik ut (dagens plasseringer i parentes):

Kl 1800 i Bodø spektrum Bodø HK – Bækkelaget Håndball Elite
Første kamp mellom lagene denne sesongen vant gjestene 33-28. Begge lag tapte sine kamper i forrige runde, Bodø tapte 29-34 mot Lillestrøm og Bækkelaget tapte 29-32 mot Kolstad.

Kl 1800 i Remmenhallen Halden Topphåndball – St.Hallvard
I første møte ble det seier 30-27 til Halden. I forrige runde tapte begge lag sine kamper, Halden 30-32 mot Falk Horten, St. Hallvard 25-28 mot Haslum HK.

Kl 1800 i Drammenshallen Drammen HK – Lillestrøm TH
Drammen kommer fra tap i forrige runde mot Fyllingen (26-29), mens Lillestrøm kapret sesongen 4 seier da de beseiret Bodø 34-29. Forrige oppgjør mellom lagene endte 32-27 til Drammen.

Kl 1800 i Sør Amfi ØIF Arendal Elite – Falk Horten
ØIF Arendal vant lagenes første møte med 28-21. I forrige runde tapte hjemmelaget 20-26 mot Elverum, mens Falk Horten vant 32-30 mot Halden.

Kl 1830 i Trondheim Spektrum Kolstad – Elverum
Hjemmelaget vant 32-29 mot tabelltoer Bækkelaget i forrige runde. Elverum seiret 26-20 mot ØIF Arendal. I forrige seriekamp mellom disse to lagene vant Elverum 28-22.

Kl 1830 i Nadderud Arena Haslum HK – FyllingenBergen
Begge lag vant sine forrige kamper, Haslum slet seg til 28-25 mot St. Hallvard, mens Fyllingen vant 29-26 mot Drammen. Sifrene i første kamp mellom lagene var 36-29 i favør FyllingenBergen.