Uavgjort mot Island – Haslum

Uavgjort mot Island

Solid Kente når Norge spilte uavgjort mot Island.

Her kan du se hva Norges Håndballforbund skrev om kampen på handball.no:

«Håndballgutta spilte en god kamp og jevnt med Island sent tirsdag kveld. Etter islandsk ledelse 18-15 til pause, tok Kent Robin Tønnesen (bildet fra kamp i Haslumtrøya) og resten av laget full fart inn i andre omgang. Kampen endte 34-34. Torsdag starter Bring Cup i Bodø for Håndballgutta.

I 2008 spilte Island seg overraskende til finale i OL i Beijing. I påskehelgen er det OL-kvalifisering, og som oppkjøring til den valgte broderfolket Håndballgutta som motstandere. Og med storscoreren Olafur Stefansson tilbake på laget etter EM-pausen i vinter, virker det islandske mannskapet svært solid foran kvalifiseringen.

Det norske laget stilte uten Børge Lund, Håvard Tvedten og Ole Erevik som alle slutter seg til resten av laget i Bodø foran Bring Cup. I tillegg manglet Erlend Mamelund og Einar Riegelhuth Koren.

Men til tross for et noe mindre rutinert norsk mannskap enn vanlig, sto laget godt imot kampklare islendinger. Lagene fulgte hverandre utover i den første omgangen. Da islendingene fikk en liten luke, var debutant Sebastian Barthold der med to kjappe scoringer og brakte balanse med 13-13 fem minutter før pause. Hjemmelaget klarte å skaffe seg en liten ledelse og kunne ta pause med 18-15 på tavlen.

Etter hvilen kom Sven Erik Medhus inn i det norske målet, og han gjorde livet surt for de islandske gutta. Forspranget ble hentet inn, og Norge vant det første kvarteret av omgangen med 13-7! Heller ikke da Espen Lie Hansen pådro seg 2×2 minutters utvisning, klarte islendingene å rykke fra i målprotokollen.

Midtveis i omgangen fikk i stedet de norske gutta en liten luke anført av 2 x Lars Erik Bjørnsen, og tavlen viste 25-28 i norsk favør. Det fikk hjemmelaget til å ta time out, og bare minutter senere var de à jour igjen. I sluttminuttene misset gutta på et par muligheter, men da vartet Sven Erik Medhus opp med viktige redninger, og bidro til at det sto 34-34 da de danske dommerne blåste av kampen.

– Vi visste at det ville bli mange mål i denne kampen. Det gjør det alltid mot Island, og de sparte seg ikke. Kun Alexander Peterson manglet i troppen deres. De kontret masse i første omgang og bet godt fra seg i forsvar, forteller hovedleder Espen Karlsen fra Reykjavik. Han trekker frem høyre bakspiller Kent Robin Tønnesen som sørget for fire mål i andre omgang og som sto meget bra i forsvar. Også Kenneth Klev får ros for å ta ansvar i begge ender av banen.

Dagens debutanter fikk gode ord for sin første kamp. Venstre kant Sebastian Barthold fortalte at landslaget har vært drømmen hele tiden.- Det var stort å stå på gulvet og høre nasjonalsangen og ha flagget på brystet, sa han. At det var full hall med masse trøkk syntes også de to nyeste var stas.- Håper at publikum i Bodø vil gi oss den samme støtten, var oppfordringen de sendte foran Bring Cup.

Også bakspiller Gøran Sørheim fikk spilletid og kom godt fra oppgaven.- Det var en rar følelse, men veldig, veldig moro, kommenterte han.

Torsdag starter Bring Cup i Bodø for Håndballgutta. Da møter de Slovakia, Portugal og Russland.