Final8 – Haslums fremtid ser lys ut – Haslum
Herman Solberg, Thomas Aaserød og Amund Rist, Foto: Hege Bjanes

Final8 – Haslums fremtid ser lys ut

Allerede på fredag startet Final8-helgen for Haslum med finale i NM20. Denne kampen endte dessverre med et tap for våre juniorgutter. Charlottenlund gikk tidlig opp i ledelsen, selv om det lenge var en jevn kamp, klarte vi aldri å ta Charlottenlund igjen, og dermed endte det med sølvmedalje i årets NM20. Vi er stolte og gratulerer våre juniorgutter med medaljen, men for mange av juniorgutta var ikke helgen over på fredag.

På lørdagen sto Haslum ovenfor kanskje den tøffeste motstanden i Norge, da selveste Kolstad var semifinale motstander. Haslum startet kampen veldig godt, og ledet 4-1 tidlig i kampen. Haslum leverte en god førsteomgang, angrepsspillet ledet av Stig-Tore Moen Nilsen fungerte bra og Håvard Johannesen styrte Haslums forsvar, med en god Nikolai Wiig i mål. Selv med en god start på kampen ledet Kolstad med fire mål til pause. I andre omgangen kommer vi aldri nærmere enn to mål, og kampen ender med tap mot Kolstad. Noe som betyr at Haslum skal spille bronsefinale på søndag, og søndagens motstander ender med å bli Kristiansand.

Haslum – Kolstad, Foto: Hege Bjanes.

Søndags bronsefinale mot Kristiansand krevde prioriteringer fra trenerteamet, noen spillere måtte hvile, dette gjorde plass for flere unggutter i Haslumlaget. Da Lasse Sunde Lie, Håvard Johannesen, Theodor Schjølberg Grøndahl og Jonas Johansson-Kjellerød skulle stå over bronsefinalen kommer Erik Felumb Nerli født 2004, og Amund Rist, Thomas Aaserød og Jesper Dolva alle født i 2006 inn i kamptroppen til Haslum.

Thomas Aaserød og Jesper Dolva, Foto: Hege Bjanes

Bronsefinalen startet jevnt, lagene byttet på ledelsen gjennom hele omgangen, og det står 17-17 til pause. Det skal trekkes frem at målvakt Oskar Lindell starter kampen veldig bra, men må dessverre ut av etter et skudd i ansiktet som setter han ut av spill resten av kampen. Andre omgangen startet jevnt, lagene fulgte hverandre lenge helt til Kristiansand fikk noen måls ledelse mot slutten av kampen, som til slutt ender med tap 36-31 mot Kristiansand. Vi ender med det på fjerde plass i årets norgesmesterskap.

Selv om de sportslige resultatene ikke ble helt som vi ønsket oss, er det veldig mye positivt vi tar med oss hjem fra Arendal. Det var mye fokus før Final8 på hvor ungt lag Haslum har, og nettopp de unge spillerne har levert ekstremt godt gjennom hele helgen. Herman Solberg startet helgen med å være Haslums beste i NM20-finalen, og avsluttet helgen med 9 mål i bronsefinalen mot Kristiansand. Amund Rist leverer flere fine scoringer søndag, og viser at Haslum har unge talenter i alle posisjoner. Thomas Aaserød debuterer for seniorlaget i Bronsefinalen, dette gjordet han på best mulig måte og lever fem scoringer. Jesper Dolva får mye spilletid på linja, der noterer han seg for flere scoringer samtidig som han står bra bakover. Sammen med disse 2006-modellene, leveres det bra fra Erik Felumb Nerli og Kristian Strøm som begge er født i 2004.

Thomas Aaserød, Foto: Hege Bjanes

Trenertemaet med Erlend Mamelund og Ole Andreas Sverre var meget imponert over hva deres juniorgutter leverte på søndag mot Kristiansand. Ungguttene fikk skryt for hvordan de tok rollen sin, og hvordan de spilte hverandre gode kampen igjennom.

Erlend Mamelund, Foto: Hege Bjanes.

I helgen fikk vi endelig se Felix Lunde tilbake på banen. Selvom han fortsett har noen begrensninger på spilletid, ser vi hva han har å by på både fremover og bakover på banen. Vi har savnet å ha Felix på banen, og ser frem mot en skadefri Felix resten av sesongen.

Felix Lunde, Foto: Hege Bjanes

Vi ønsker også og rette en stor takk til alle rundt laget som har bidratt gjennom helgen i ulike roller. Takk til Petter Andersen som har arrangert turen for oss. Reiseleder Frank Sekulic har hatt kontroll på opplegget hele helgen, sammen med Terje Halvorsen har de hatt kontroll på alt av utstyr og alt som må gjøres og forberedes før og etter kamp. Fysioterapeut Joakim Schanke Stensø har gjort spillere spilleklare hele helg helgen, og lagt ned mye arbeid for gruppen. Hege Bjanes som har tatt bilder gjennom hele helgen, noe vi setter utrolig stor pris på. Takk også til Hege Felumb Nerli som har bidratt med mye, forberedt mat til reisen og lagt til rette for at spillerne var klare for NM20-finale på fredag.

Terje Halvorsen, Foto: Hege Bjanes

Nå rettes fokus fremover, allerede på torsdag tar vi i mot Kristiansand i Nadderud Arena til kamp i Rema-1000 ligaen kl 18:30. Vi håper å se så mange av dere på tribunen for å støtte Haslum mot seier på torsdag.

Billetter kan kjøpes i Haslum-appen eller på hhk.woow.no!