Vi tar en prat med kaptein Vegard Sørlie Tennfjord – Haslum

Vi tar en prat med kaptein Vegard Sørlie Tennfjord

Helgen 23.-25. Februar samles fire av de beste lagene i norsk herrehåndball i Arendal og i Sør-Amfi for å kjempe om kongepokalen og muligheten til å kalle seg Norgesmestere. Haslum skal møte Kolstad i semifinalen, tøffere motstand enn dette er det vell kanskje ikke mulig å få i Norge akkurat nå. I den andre semifinalen spiller Elverum mot Kristiansand. De to semifinalene avgjør hvilke lag som når finalen, og hvilke lag som skal som skal ut i kampen om bronse. Final 8 gjennomføres i år for andre gang, og det er første gang Haslum er representert i Final 8. Det er viktig å nevne at Haslums juniorgutter skal spille NM20 finale fredag den 23. Februar mot Charlottenlund, denne kampen spilles også i Arendal og er en del av Final 8 konseptet. Charlottenlund som Haslum møter i NM20-finalen, vant NM20 i og er med det regjerende mestere i NM20.

Med spenningen i luften og forventningene som bygger seg opp, står Haslum klare til å bryte ut på håndball Norges kanskje største scene under Final 8-helgen i Arendal. Det er en tid fylt med glede, stolthet og en ubøyelig tro på suksess som resonnerer gjennom lagets spillere i det vi går inn i den siste treningsuken før bussen setter kursen mot Arendal.

Vi satte oss ned med kaptein Vegard Sørlie Tennfjord for å få et glimt av stemningen i laget og for å høre om hans personlige forberedelser i forkant av denne spennende helgen. Med et smil på leppene og med gnist i øynene, delte kapteinen sin begeistring og positivitet for det som ligger foran dem.

Hvordan føles det å skulle representere Haslum i Final8?
«Selvfølgelig veldig moro. Jeg har vært så heldig å få spille to cupfinaler med Haslum tidligere, men da ikke som en del av det nye konseptet. Å få teste ut det blir både spennende, gøy og ikke minst utfordrende med tanke på belastning. Vi har tross alt et lag som skal kjempe om gull i juniorklassen i tillegg, og det er vel ikke til å legge skjul på at en stor del av vår stall nettopp hører til i denne kategorien. Uavhengig av det gleder vi oss enormt! Vi skal kjempe med nebb og klør i alle oppgjørene gjennom helgen og forhåpentligvis overraske.»

Ta oss litt igjennom Haslums vei til Final8, hva har vært nøkkelfaktorene for Haslums sportslige suksess som har ført dere til Final8?
«Det er vel først og fremst kvartfinalen mot Nærbø som er verdt å nevne. Frem til da hadde vi kun møtt lag fra lavere divisjoner. Noe heldig har vi nok vært i trekning, spesielt i 4. runde. Rett før kvartfinalen pådrar Felix, som da kanskje hadde vært vår aller beste spiller så langt, seg en langtidsskade. Likevel feier vi Nærbø av banen. Det synes jeg karakteriserer oss som lag så langt denne sesongen uavhengig av turnering. Vi er en gjeng unge (i hvert fall en del av oss), sultne og hardtarbeidende spillere som vet å gripe sjansen når den byr seg. Kan ikke Felix bidra, betyr det at andre må ta hans plass, noe eksempelvis Herman Solberg nettopp viste mot Nærbø. Det er vel heller ikke til å legge skjul på at alle, før kvartfinalen, var relativt gira på å nå Final 8, og det er aldri et dårlig utgangspunkt!»

Haslum mot Nærbø, Foto: Hege Bjanes

Hvordan ser dere på semifinalen mot Kolstad, hvordan angriper dere som spillergruppe Kolstad som semifinale motstander?

«Vi har tullet med at av lagene som deltar i Final8, så er Kolstad de vi har vært nærmest å slå. Likevel er det vel ikke akkurat overraskende at det blir beintøft å komme videre til en finale. Alle forventer at Kolstad skal spasere seg til NM-tittel. Sannsynligvis legger de aller mest press på seg selv, og det må vi forsøke å utnytte. Det sies jo at cup er cup, og alt kan skje, så får vi sørge for at vi er ekstremt godt forberedt og utfører vår plan til punkt og prikke. Det kan jo også hende at vi har et par ess i ermet, hvem vet.»

«Å få møte et så godt lag bestående av noen av verdens beste spillere er uansett en morsom opplevelse. Og ekstra gøy i sånne rammer. Vi skal slippe ned skuldrene akkurat som i november, ha fokus på oss selv, levere det vi kan best med maksimal innsats og håpe at forventningene og alvoret tar dem. Da spiller vi finale søndag!»

Hvordan forbereder du deg personlig til Final8?

«Det er noe spesielt med å skulle spille to intensive kamper over to dager. Det krever selvfølgelig at man er forberedt fysisk, men også mentalt. Planen er å holde den enkelt, gjøre minst mulig fuss ut av det. Sove og spise godt, rett og slett holde det så normalt som mulig. Kanskje man drar frem en gammel NM-finale for å sette stemningen.» 

Har du en oppfordring til Haslum publikumet, hvorfor skal de ta turen til Arendal og Final8?

«Haslum stiller som eneste klubb to lag i Final8. Det er to gullmedaljer i potten. David skal opp mot Goliat i to semifinaler på seniorsiden og de aller fleste kjenner den historien. Trenger man et bedre innsalg? Jeg tror ikke det!»

Med spenningen som bygger seg opp og forventningene som når nye høyder, står Haslum klare til å gå inn i Final 8-helgen med håp, motivasjon og en ubøyelig tro på suksess. Med kaptein Vegard Sørlie Tennfjords inspirerende ord som en drivkraft, ser laget frem mot utfordringene med optimisme og selvtillit. Nå er det på tide for Haslum å vise hva de er laget av på håndballbanen og kjempe for triumf i Arendal både på senior- og juniornivå. Spenningen er på sitt høyeste, og alle øyne er rettet mot Sør-Amfi, der historien skal skrives på nytt under Final8.