I fyr og flamme og NM-finale – Haslum

I fyr og flamme og NM-finale

Haslum – ROS 32-30 (17-13). Anført av kaptein Sverre Ottesen spilte Haslum G20 seg frem i NM-finalen – skjønt de gjorde det litt for spennende for seg selv i sluttminuttene, men det holdt heldigvis.

– Klassisk feil, sier lagkapteinen etter kampen i Nadderud Arena og fortsetter:

– Vi ble for forsiktig, gjorde flere unødvendige feil i angrep og ble straffet med raske kontringsmål mot oss. Det ble bare halvveis av oss. Men heldigvis – vi klarte å ro det i land.

X-FAKTOR

Etter drøye fem minutters spill ledet Haslum 5-3 og det virket som de hadde kontroll. Fordi bakerst sto en stødig Oskar Lindell, mens fremover herjet Sverre Ottesen. Midtveis i kampen gjorde bakspilleren fire strake mål på rappen.

I løpet av hele omgangen gjorde han seks mål. Dette fikk den tidligere og kommende Haslum-spilleren og nåværende landslagsspilleren Sander Øverjordet, som kun så førsteomgangen, til å si følgende om lagkapteinen:

– Han er god – med det vet både jeg og alle, gliser Danmarks-proffen og fortsetter:

– Han har stålkontroll og er flere hakk over de andre på banen. Sverre har x-faktor i skuddene sine.

ÅTTE MÅL: Sverre Ottesen bidro sterkt i semifinalen og stoppet på åtte mål. Foto: Hege Bjanes

EN BRA GJENG

Andre omgang ble mer av varierende kvalitet av Haslum. ROS åpnet best, men Haslum rykket ifra igjen. Så tok gjestene igjen Haslum på nytt. Og på nytt rykket Sverre og kompani ifra. Med fem minutter igjen på klokken ledet Haslum 30-25, hvilket burde være komfortabelt. Her skal kantspillerne Kasper Bjanes Iversen og Even Haugli samt høyre bakspiller Sverre Sunde Lid også ha mye av den offensive æren.

Men nei. Haslum gjorde flere enkle og mest dumme feil i angrep, og ble straffet umiddelbart. 17 sekunder før full tid sto det 31-30 til Haslum. Med tre sekunder før full tid avgjorde Herman Solberg og dermed NM-finale på de rød.

– Utrolig kult. Vi er en bra gjeng så dette fortjener vi. Dette laget er veldig sterkt. Alle gutta bidrar godt også de yngste i 06-årgangen. Vi har mange strenger å spille på, sier en godt fornøyd og sliten lagkaptein.

Dermed blir det NM-finale i Arendal fredag 23. fredag. Dagen etter spiller Haslums A-lag NM-semifinale. Søndag spilles finalen. Det kan bety tre kamper på like mange dager på godt over halvparten av G20-gjengen.