Matchvinneren drømmer om NM-finale – Haslum

Matchvinneren drømmer om NM-finale

I NM G20-kvartfinalen mot Bergen avgjorde Erik Felumb Nerli (19) kampen tre sekunder før full tid og sendte Haslum til semifinalen. Han gjentar gjerne bedriften på tirsdag mot Ros i Nadderud Arena.

La oss først skru tiden tilbake til onsdag 15. november i inneværende år. Det spilles kvartfinale i NM junior G20 i Åsane Arena. Hjemmelaget er Bergen. Motstander er Haslum. Det står 32-32 på tavlen med 10 sekunder igjen av ordinær tid. Haslum tar time out og legger en smart og ikke minst overraskende plan. Trener Eirik Oskarsen forteller:

– Vi vil ha nimålsscorer Lasse Sunde Lid vekk fra ballen! Fordi – «alle» tror at Lasse vil skyte og avgjøre. Han drar jo på seg minst et par spillere alene. Med tre sekunder igjen på klokka er det, av alle spillerne i rød drakt, Erik som skyter – i mål!

Matchvinneren, som er en ektefødt Haslum-gutt – oppvokst bare et frikast unna Haslumhallen, forteller: 

– Ingen forventet at jeg skulle skyte. Alle kjenner jo til Lasses skuddstyrke. Videre var en del av planen at jeg skulle spille inn til Kasper (Bjanes Iversen). Men han var ikke ledig. Da skjøt jeg selv fra ni, ti meter og over en Bergen-forsvarer på to meter – ikke hverdagskost fra meg. Ingen forventet det. Det kjentes utrolig godt.

ULIKE POSISJONER

Allerede som femåring kastet han ball for første gang. Sommeren 2023 gikk han ut av NTG Bærum. Året før fikk han sin A-lagsdebut. Fasiten er per i dag 35 kamper og 11 mål.

– Han har tatt store steg og er en fin playmaker. Hans styrke er å styre spillet, og han er flink til å gjøre de riktige vurderingene. Videre er han en allsidig spiller og kan bekle de ulike posisjonene både i angrep og i forsvar. Han topper ikke skuddstatistikkene, men han er oftest nest sist på scoringene – også en god egenskap sett ifra trenerens ståsted, sier sjefen.

– Ja, det er veldig gøy og lærerikt å få være med A-laget. Og ikke minst er det veldig motiverende. Målet er å komme lengst mulig i denne idretten. Så får tiden vise hvor, forteller 19-åringen som ved siden av håndballen jobber på sfo og som vikar ved Haslum skole, naturlignok, samt trener Njårds G08-lag. På fritiden handler det mye om frisbee golf sammen med Lasse og Kasper. 

PLAYMAKER: 35 kamper og 11 mål er det så langt blitt for Erik Felumb Nerli på A-laget til Haslum. Foto: Hege Bjanes

POSITIVT DILEMMA

Haslum har 10-12 G20-spillere i sin A-lagsstall. Ros Håndball har også de fleste av sine spillere med på A-laget, dog i en divisjon lavere enn Haslum. Pr dato ligger A-laget på plass nummer 10 av 14 lag på tabellen.

– Ros gjorde en overbevisende seier i sin kvartfinale mot Sandnes. Riktig nok lå de under med tre mål til pause. Men de vant andre omgang med syv mål. De har spillere som liker å løpe og de har et par skyttere med tunge skudd. Men det har også vi, forteller Eirik som sammen med spillerne gleder seg til tirsdagens semifinale i NM junior G20. 

– Nøkkelen for vår del handler om energi, supplerer playmaker Erik.

Vinneren reiser til Arendal og juniorfinalen som spilles fredag 23. februar. Dagen etter spiller A-laget til Haslum NM-semifinale i menn senior (motstander ikke trukket ennå). Søndag spilles finale og bronsefinale.

Det kan bety veldig mye spilling for unge aktører som Lasse Sunde Lid, Sverre Ottesen, Even Haugli, Kasper Bjanes Iversen, Jonas Johansson-Kjellerød, Herman Solberg og Erik Felumb Nerli.

– Det er bare et positivt dilemma, gliser trener Eirik.

Semifinale NM G20. Avkast i Nadderud Arena tirsdag 19. desember klokken 18.30. Velkommen!