Ingen hvile på laurbærene – Haslum

Ingen hvile på laurbærene

Haslum er et ungt fremadstormende lag som har gjort en tilfredsstillende sesonginnledning til tross for store skadeproblemer. Søndag skal gutta måle krefter mot medaljekandidat Arendal hjemme i Nadderud Arena.

Onsdagens cuptriumf mot Nærbø er for lengst historie – en god sådan i håndballklubbens 24 år lange historie. Tom-Eirik Skarpsnos mannskap spilte seg frem til Final8 i Arendal den siste helgen i februar.

Søndag handler det om seriespill igjen. Etter syv serierunder ligger Haslum som nummer syv, mens motstander ØIF Arendal ligger som nummer 4.

– Ja, kampene kommer tett. Seier på onsdag, her er det ikke noe fredags-sjampagne. Hverdagen er tilbake for fullt, gliser Haslum-sjefen.

UNGGUTTER MED ANSVAR

Haslumtroppen er fortsatt tynn i rekkene. Heldigvis er ingen flere spillere på skadelisten, men heller ikke noen spillere er tilbake på parketten med et mulig unntak i Fredrik Syversen. Han måtte kaste inn håndkleet rett før avkast mot Nærbø grunnet sykdom. Ifølge Haslum-treneren kan han kanskje rekke kampen på søndagen.

Heldigvis har unge og ikke så erfarne spillere stått opp og levert varen – slik som Sverre Ottesen og Herman Solberg gjorde i cupkampen. Og slik som Lasse Sunde Lid, Nikolai Wiig, Even Haugli og Kasper Bjanes Iversen nærmest har gjort gjennom hele sesongen.

– Gøy å se at de unge spillerne vokser med oppgavene og tar ansvar. Spillerne har troen på at de kan slå hvem som helst. Slikt gir selvtillit i egne rekker, sier Tom-Eirik.

ROBIN HOOD-LAG

Arendal blir ifølge treneren en ny kjempeutfordring for Bærums-laget. Sørlendingene har variert i prestasjonene med å spille uavgjort mot «landslaget» (les: Kolstad) og slå Elverum samtidig som de har avgitt poeng mot antatt svakere motstandere som Halden og Viking – nærmest som et Robin Hood-lag med å ta fra de rike (les: antatt beste lagene) og gi til de fattige (les: antatt svakeste lagene).

– Det blir en kjempeoppgave på søndag. Arendal er et godt tempolag med robuste spillere. De har en veldig god og farlig skytter samt en duellspiller i de bakre rekker – ja blant de beste i serien – i Mathias Larson (toppscorer i serien med totalt 67 mål). 

Tom-Eirik gleder seg. Gutta gleder seg. De håper at også mange andre bæringer gleder seg og finner veien til Nadderud Arena søndag kl. 18.00.