Fra kvalik til Final 8 på et halvt år – unggutta sto frem – Haslum

Fra kvalik til Final 8 på et halvt år – unggutta sto frem

– Vi har bestemt oss for å bruke null energi på det vi ikke får gjort noe med, deriblant skadesituasjonen og hvem som kan spille og ikke. Alle er like viktige, uansett hvilken rolle man har i Haslum.

Det sier Tom-Eirik Skarpsno, Haslum-sjefen som har ledet bærumsklubben til en drøss av medaljer i klubbens tidligere storhetstid. Nå kan det snart begynne å lukte en ny. Haslum jakter sin femte NM-tittel.

– Vi har hatt en utfordrende høst med skader på sentrale spillere. Vi har vel – eller har hatt – en hel start 7´er ute med skade samtidig, men det har vi prøvd å løst best mulig. I dag fikk vi gevinst for det.

FIRE BAKSPILLERE

For da playmaker Fredrik Syversen måtte melde inn sykdom i timene før kampstart i dag, sto Haslum igjen med fire bakspillere – Lasse Sunde Lid (født i 2004), Herman Solberg (født i 2006), Sverre Ottesen (født i 2003) og Erik Felumb Nerli (født i 2004).

Ungguttene grep muligheten de fikk – med glans. Men sant skal sies, det kladdet seg innledningsvis og litt underveis.

– Vi leverer en veldig bra kamp bakover. Kasper (Bjanes Iversen) var nok en gang enorm i vårt utgrupperte forsvar, Håvard (Bjørnskau Johannesen) tok ansvar som forsvarssjefen han er og Nikolai (Wiig) tok de han skulle ta, i tillegg til noen flere, sier Skarpsno, som samtidig vil trekke frem enda flere.

For som han sier selv: Det er mange som kan trekkes frem i dag.

– Se på Herman (Solberg). En ung, vaskeekte Haslum-gutt som har gått gradene i klubben. Han får tillit fra start og griper den med begge hender. Akkurat slik vi har blitt enige om på forhånd. Selv om han svinger i prestasjonene, skal man ikke forvente stort mer av en spiller som i dag debuterte fra start for A-laget og er vant til å spille 2. divisjon og aldersbestemt håndball.

– Sverre (Ottesen) har virkelig tatt store steg denne sesongen og er blitt en spiller som motstanderne garantert forbereder seg mye på. I dag var han veldig god, både fremover og bakover, selv om han også varierte litt. Det må vi uansett regne med av både han og de andre, fortsetter Skarpsno.

UAVGJORT TIL PAUSE

Da pausesignalet i Nadderud Arena lød, sto det 11-11 på resultattavla.

– Vi brenner for mange opplagte sjanser og sliter i vårt kontraspill den første halvtimen, konkluderer sjefen.

Da den andre omgangen skulle settes i gang, hadde Nærbø akkurat fått en tominutters utvisning på slutten av den første.

– Vi utnytter den perioden godt, og fra 13-12 etter to minutter av andre omgang er vel vi i føringen resten av kampen. Selv om det kladdet en del også i den andre omgangen, viser vi styrke når vi pådrar oss såpass mange utvisninger. Dette var en kollektiv, god lagprestasjon – fra et ungt og spennende Haslum-lag, sier Tom-Eirik.

FRA KVALIK TIL FINAL 8

For bare et snaut år siden spilte Haslum kvalifiseringsspill for å overleve i REMA 1000-ligaen. De kampene kom dog Haslum seg godt ut fra.

Men det er sterke kontraster, selv om dette var en kvartfinale i Norgesmesterskapet mot laget som i fjor endte på 5. plass i REMA 1000-ligaen.

For nå skal Haslum til Arendal og Final 8 i slutten av februar 2024.

– Alle de unge spillerne våre har fått en sesongs mer erfaring, de er lærevillige og de ønsker å bli bedre hver dag. Det gløder av dem i dag og det er slik vi ønsker å se alle Haslum-spillere til enhver tid.

– Samtidig skal vi ikke ta av, men vi har startet på en reise som kan bli veldig morsom. I dag fikk vi det første resultatet av det, og i kveld er jeg veldig stolt av gutta, avslutter Haslum-sjefen.

Du kan lese mer om konseptet Final 8 HER.

Haslum vil i løpet av de nærmeste dagene komme med billettinformasjon.

KAMPFAKTA

HASLUM – NÆRBØ (11-11) 27-22

Kvartfinale NM – Nadderud Arena, 8. november

Utvisninger: Haslum 6×2, Nærbø 2×2

Toppscorere Haslum: Sverre Ottesen 7, Even Haugli 6+1, Herman Karelius Ringså Solberg 4, Vegard Sørlie Tennfjord 3 og Lasse Sunde Lie 3

Nærbøs toppscorere: Andreas Horst Haugseng 4 og Torger Edland 4

Dommere: Jørgen Jørstad og Mads Dahlby Fremstad