Back-juvel forlenger med Haslum – Haslum

Back-juvel forlenger med Haslum

Norges hotteste høyreback for tiden, Lasse Sunde Lid (19), har signert for Haslum frem til 2026.

– Jeg er veldig, veldig fornøyd, smiler Lasse Sunde Lid som etter åtte runder i eliteserien har gjort flest rene spillemål av samtlige aktører med sine 51 mål.

– Jeg føler selv at jeg har hatt en bra utvikling og har fått mye ansvar tross min unge alder. I tillegg er det spennende å bli med de prosjektene Haslum har på gang.

Like blid er Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno.

– Lasse er en meget talentfull spiller som vi har stor tro på. Da er det helt naturlig og gledelig at vi ønsker å forlenge med ham. Han er en målskytter med en ekstrem kraft i distanseskuddene sine.

INTERNASJONALT NIVÅ

Lasse kom til Haslum som 16-åring. I våres gikk han ut av NTG Bærum. For tiden er skolebenk byttet ut med SFO-jobbing og som tilkallingsvikar på Eiksmarka barneskole, noe han stortrives med og som lar seg godt kombinere med håndballen.

Siden debuten på A-laget i 2021 og før søndagens bortekamp mot Bergen står 19-åringen bokført med 49 kamper, og han har gjort 138 mål. Senest mot Bækkelaget gjorde han ti mål.

Denne sesongen har Lasse fått mye ansvar og spilletid i fravær av Stig-Tore Moen Nilsen, noe han har taklet på en meget positiv måte.

– Jeg har vært venstrehendt i hele livet mitt, så jeg er vant med å spille mye. Men klart det er tyngre og tøffere å spille mye på øverste nivå, forteller back-juvelen.

– Lasse har levert stabilt bra spill på sin posisjon denne sesongen, sier Haslum-sjefen.

Dette sa landslagssjef Jonas Wille om Lasse da han besøkte Bærums-klubben tidligere i høst:

– Lasse er en spennende spiller som holder et høyt internasjonalt nivå i sin årsklasse.

-Lasse er i en egen klasse. Han er tøff på mål og har troen på seg selv. Fortsett med det, Lasse, sier Stig-Tore om backkollegaen sin.

UTLANDET

For det er ingen hemmelighet at Lasse ønsker seg til en utenlandsk liga en gang i fremtiden. 

– Klubben og jeg er helt åpen om det. Ja, det er en felles interesse, sier Lasse.

Og det er også akkurat slik Haslum har gjort det i mange år – med å utvikle toppspillere. Mange Haslum-spillere har tatt steget ut i Europa og har lykkes med det – som for eksempel Erlend Mamelund, Sebastian Barthold, Thomas Kristensen, Sander Øverjordet, Kent Robin Tønnesen og Sander Sagosen.

Men først handler det om to nye seriepoeng når Lasse og hans lagkamerater møter Bergen borte på søndag i Lasses 50. kamp for Haslum.