Matchvinnere på hver sin banehalvdel – Haslum
Lasse Sunde Lid, Oskar Lindell og Sverre Ottesen

Matchvinnere på hver sin banehalvdel

Haslum – Bækkelaget 42-29 (21-12). Lasse Sunde Lid banket inn 11 mål og Oskar Lindell stoppet et tosifret antall skudd i åttendedelsfinalen i G20-NM.

Dermed er veien mot en NM-finale et skritt nærmere virkeligheten.

Skjønt hjemmelaget ble tatt litt på sengen de første ti minuttene. Gjestene fra Oslo øst styrte og førte kampen – helt til Lasse, Oskar og resten av gjengen sa takk for seg i Nadderud Arena og ristet motstanderen av seg for godt.

– Ja, vi ble tatt litt på sengen i åpningsminuttene, innrømmer målmaskinen Lasse og fortsetter: – Bækkelaget overrasket oss med sitt tempo.

Men «brannen» ble enkelt slukket.

– Vi kontret langt mer, sto 5-1 i forsvar med Kasper fremme og bakerst plukket Oskar ned ballene. Vi fikk kampen inn i vårt spor – og da er vi gode.

Sisteskansen forklarer nedplukkingen:

– Vi fikk presset skuddforsøkene ut på kantene. Da er det bare å stå der å plukke, gliser Oskar.

KLARE FOR KVARTFINALE I NM JUNIOR: Denne gjengen nedsablet Bækkelaget i Nadderud Arena onsdag kveld. Foto: Hege Bjanes

STOR BREDDE

Trenerteamet lot de faste A-lagsspillerne hvile i andre omgang (Lasse Sunde Lid, Oskar Lindell, Kasper Bjanes Iversen, Theodor Grøndahl, Jonas Johansson-Kjellerød og Sverre Ottesen. Inn kom 2.- og 3. «fiolinistene». Og de skuffet ikke.

– Alle gutta tok vare på sjansene sine og presterte veldig godt. Det sier mye om bredden i laget. Moralen er at alle gir alt, forklarer Lasse som syntes det var godt å slippe med en omgang. I Stig-Tore Moen Nilsens fravær på A-laget har det blitt fryktelig mye spilletid på 19-åringen. Og allerede på søndag venter Bergen borte i eliteserien.

– Jeg kjenner at jeg er sliten. Når kondisen synker, ja da synker også kvaliteten.

– Alle de som kommer inn etter pausen, leverer godt fra seg. Det viser at det gror godt i Haslum. Alt i alt viser denne kampen at det er stor forskjell på lagene. Det er gøy å se, supplerer trener Eirik Oskarsen.

Haslum: Oskar Lindell, Eirik Haugli – Jesper Dolva, Lasse Sunde Lid 11, Jonas Johansson-Kjellerød 2, Kasper Bjanes Iversen 6, Sverre Ottesen 4, Theodor Grøndahl 7, Marius Aaserud Norheim, Herman Solberg 4, Linus Johannessen 3, Erik Felumb Nerli 1, Mathias Eik, Noah Ingolfsland 2, Kasper Hattestad 1, Trym Rognved Skui 1.