Lasse & co jakter NM-avansement – Haslum

Lasse & co jakter NM-avansement

Onsdag braker Haslum og Bækkelaget sammen igjen. Denne gangen handler det om åttendedelsfinale i jakten mot en NM-finale for G20-spillerne. 

Og igjen hviler mye av ansvaret på Haslums storskytter, Lasse Sunde Lid (19), som under søndagens eliteseriekamp på seniorlaget klinte til med 10 scoringer mot Bækkelaget.

– Vi har forberedt Lasse på ulike scenarier. Derfor har vi en plan A og en plan B avhengig av hvilke mottrekk Bækkelaget finner på, forteller Haslum-trener Eirik Oskarsen.

På A-laget har det blitt mye spilletid på den kjevhendte bakspilleren. Og mange mål. 19-åringen ligger som nummer tre på toppscorerlisten i eliteserien med 51 mål.

De to spillerne som ligger foran ham – Mathias Larson (ØIF Arendal) med 58 mål og Tobias Grøndahl (Elverum) med 61 mål – har inkludert 12 og 17 mål fra syvmeters-merke i totalen.

Lasse har ikke tatt noen syvmetere. Det betyr at Lasse har gjort flest rene spillemål i eliteserien.

– Lasse har gjort og gjør en solid jobb både i kamper og på trening siden han kom til Haslum som 16-åring. Han er en vinnertype. Han takler ansvar. På lang sikt er Lasse helt klart moden for utenlandske toppligaer. Men jeg håper han har tålmodighet, sier Eirik. 

LANDSLAGSSPILLERE

Haslum G20 stiller med hele ni spillere som var med i søndagens eliteseriekamp for seniorer mot nettopp Bækkelaget: Lasse Sunde Lid, Jonas Johansson-Kjellerød, Sverre Ottesen, Kasper Bjanes Iversen, Theodor Grøndahl, Oskar Lindell, Erik Felumb Nerli, Kasper Hattestad og Eirik Haugli. Dessuten var også Amund Rist med. Men han ble dessverre skadet. Skadet er også Even Haugli. 

Haslum stiller med hele 10 spillere som har enten mye eller noe erfaring på ulike aldersbestemte landslag opp gjennom årene.

Haslum stiller med en tropp på 16 spillere. Eirik Oskarsen og Tom-Eirik Skarpsno utgjør trenerteamet (i motsatte roller på A-laget).

I søndagens seriekamp var det også en annen Haslum-spiller som markerte seg; Sverre Ottesen. Han scoret syv mål.

– Sverre har fått mer og mer tillit og har tatt steg for steg på A-laget. Allerede nå ser vi konturene av det, sier Eirik om bakspilleren med nummer 23 på ryggen. 

TETT OG TØFF KAMP

Ser vi på statistikken de siste årene er Haslum og Bækkelaget to lag som har satt sitt preg på NM for G20-lag. Siden 2000 har Haslum spilt 10 finaler og har vunnet seks av dem. Oslo-laget har spilt fem finaler og har vunnet fire av dem. 

– Dette er to lag som kjenner hverandre godt, da også Bækkelaget har flere nåværende og tidligere spillere fra aldersbestemte landslag. Det blir en spennende og tett kamp, sier Eirik.

Regjerende G20-mester er Charlottenlund. 

Avkast i Nadderud Arena onsdag kl. 19.15.