Så rødt, men har ikke gjort en flue fortred – Haslum

Så rødt, men har ikke gjort en flue fortred

Jonas Johansson-Kjellerød (18) og Kasper Bjanes Iversen (19) har ikke gjort en flue fortred – inntil sist søndag da begge så rødt mot Nærbø. Nå venter minst like tøffe Halden.

22.54 ut i 1. omgang: Jonas stopper en Nærbø-spiller ulovlig, ifølge dommeren.

Resultat: Rødt kort og tidlig dusj.

saken fortsetter under bildet

RØDE JONAS: Her har Johansson-Kjellerød akkurat satt inn det som ble hans ene mål i kampen mot Nærbø. Minutter senere ble det marsjordre fra dommerne.

6.19 ut i andre omgang: Kasper stopper en Nærbø-spiller ulovlig, ifølge dommeren.

Resultat: Rødt kort og tidlig dusj.

Vi spør to som kjenner dem aller best – deres mammaer – om sønnene deres er slemme gutter?

– Det er ikke noe vondt i Jonas, heller ikke i Kasper. De er verdens snilleste gutter. Jonas vil alltid det beste for laget og de rundt seg. Han gleder seg alltid på andres vegne. Jeg så at Jonas ble skuffet da han fikk det rød kortet. Han skled litt, uflaks, forteller mamma Marte Johansson-Kjellerød på telefonen fra Montenegro hvor høstferien tilbringes. Hun fulgte kampen i Nadderud Arena på nettet.

– Det er alltid godt å få støtte fra familien. Jo, jeg hadde god fart inn i taklingen. Men like før jeg traff motstanderen, skled jeg – uten at det er noen unnskyldning. Men kortet var berettiget, svarer Jonas som debuterte på A-laget i 2021 og står bokført med 20 kamper og ni scoringer fra sin linjeposisjon.

– Jo da, jeg har heller ingen problemer med å gå god for Kasper, ja Jonas også. Det røde kortet til Kasper handlet ikke om temperament eller stygt spill med vilje, men kanskje på kontoen for ung og litt uerfaren mikset med litt uflaks da Nærbø-spilleren skled. Med andre ord et rent uhell, oppsummerer mamma Hege Bjanes som alltid er ringside og utstyrt med fotoapparat på alle hjemmekampene.

– Mamma støtter meg alltid – i både motgang og medgang. Taklingen var nok litt unøyaktig av meg – så kortet var greit nok, svarer Kasper som også debuterte på A-laget i 2021 og står bokført med 50 kamper og 79 mål fra sin kantposisjon.

Hva sier sjefen, Tom-Eirik Skarpsno, om de to «rampeguttene»?

– Jeg tenke ikke så mye på det da. Begge de røde kortene var fair fra dommerens side. Men jeg måtte se på hvilke muligheter vi hadde tilgjengelig. Vegard (Sørlie Tennfjord) fikk relativt klar beskjed om at han måtte prøve i det lengste å unngå sin tredje to minutters da vi kun hadde ham tilgjengelig på linjen etter Jonas’ røde.

saken fortsetter under bildet

POPULÆR: Flere unge, Haslum-supportere strømmet til Bjanes Iversen da han fikk sin marsjordre. Bjanes Iversen, selv, pratet fint og hyggelig med dem, og smilte – til og med.

NYTT MANNSKAP

Søndag barker det løs igjen. Da kommer Halden til Nadderud Arena, ifølge Tom-Eirik en mostander på nivå med Rogalands-laget Nærbø.

– Halden har nok en gang ganske nytt mannskap. I fjor hadde de jevnt over veldig godt forsvars- og målvaktspill. I tillegg har de fått noen gode dansker som vi må kartlegge skikkelig. Det er absolutt ingen grunn til å tro at det blir noe enklere enn mot Nærbø selv om de slet i onsdagens cupkamp mot 1. divisjonslaget Follo.

– Jeg satser ikke på noe nytt rødt kort. Jeg er ikke en spiller som takler ulovlig med vilje. Dog spiller jeg tøft, men fair. I starten av kampen gjelder det å skremme motstanderen litt med et par harde fysiske trøkk i brystet – fordi det blir tøft utover kampen, sier Jonas som går siste året på NTG Bærum. 

Heller ikke Kasper mener at det røde kortet for en uke siden vil legge noen demper på innsatsens hans mot Halden.

– Nei, det påvirker meg ikke og vil heller ikke legge noen begrensninger. Jeg vil spille som jeg alltid gjør. Jeg kan og skal spille tøft, men innenfor reglene, forklarer kantspilleren som gikk ut av NTG Bærum i våres og jobber som assistent ved Bekkestua skole.

Jonas og Kasper spilte på Norges 04/05-landslag under sommerens VM i Kroatia sammen med klubbkollega Lasse Sunde Lid.

Avkast i Nadderud Arena kl. 18.00: Haslum – Halden.