Nikolai stengte buret – Haslum

Nikolai stengte buret

Haslum – Nærbø 34-26 (18-8). Anført av en fandenivoldsk og revansjesugen målvakt i Nikolai Wiig og en gjeng med unggutter med stål i ben og armer reiste Nærbø slukøret hjem fra Nadderud Arena.

– Såååå deilig! jubler sisteskansen i Haslum-målet og fortsetter:

– Fantastisk forsvarsspill av alle gutta.Nikolai Wiig var tilbake igjen etter karantenen han fikk mot Sandnes for en drøy uke siden.

Det vil si målvakten fikk også hjernerystelse etter det fatale skuddet i ansiktet. Fredag var han tilbake i trening igjen. Søndag var han i alle hjørnene – i det venstre, i det høyre – og i det umulige hjørnet.

Da det var spilt fem minutter i Nadderud Arena, sto Nikolai bokført med fire redninger på fem skudd.

Men det ble ikke en kamp uten dramatikk for Nikolai denne gangen heller. Tre ganger skjøt Nærbø-spillere ballen i ansiktet på Haslum-gutten. Nikolai tok telling og reiste seg opp hver gang.

– Det var stygt. De to første gangene ble jeg engstelig. Tredje gang ble jeg forbannet da noen Nærbø-tilhengere påsto at jeg filmet.

Og bare for å understreke at Haslum har tre gode målvakter i stallen sin, skal det nevnes at Eirik Haugli kom inn på to straffer og reddet begge samt returen på det første straffekastet. I Drammenshallen for en drøy uke siden vikarierte Oskar Lindell og var høyst delaktig i at Haslum rappet med seg et poeng fra daværende serieleder DHK.

MR. HASLUM

Det var mange som var usikre på Haslum før avkast da nærmest en hel startfemmer var ute grunnet skader og sykdom: Stig-Tore Moen Nilsen, Håvard Johannesen, Villads Jensen, Leopold Nicolaus og Fredrik Syversen. 

I dagens tropp stilte Haslum med tre spillere født på 90-tallet, mens hele 13 spillere er født på 2000-tallet. På tribunen satt Mr. Haslum personlig; Erlend Mamelund med 311 kamper og 1.632 for klubben i sitt hjerte og med erfaring fra dansk-, tysk- og fransk ligaspill, og storkoste seg. Her er hans oppsummering:

– Nikolai er tryggheten selv og spiller med stor selvtillit – en selvtillit som smitter over på de andre gutta. Nikolai setter premissene for kampen. Det er lenge siden jeg har sett et så godt kollektiv Haslum-lag. Gutta er trygge og endelig har de marginene med seg – noe vi ikke akkurat er bortskjemt med.

Om forsvarsspillet sier han:

– Bunnsolid! Selv med spillere ute grunnet rødt kort (Kasper Bjanes Iversen og Jonas Johannson-Kjellerød) og et par andre med to utvisninger hver, kommer det inn nye spillere rett fra benken og gjør jobben. Unggutta har tatt mange steg.

Om 10-målsscorer Lasse Sunde Lid sier han: – Han fortsetter å imponere og tar hele tiden nye steg.

Vi lar hovedpersonen og banens gigant få siste ord:

– Nå skal jeg ha et par rolig dager, smiler Nikolai som endte opp med en redningsprosent på 43 og fikk et seierskyss av kjæresten på sidelinjen.

Haslum: Nikolai Wiig, Eirik Haugli, Oskar Lindell – Felix Lunde 7, Vegard Sørlie Tennfjord 3, Lasse Sunde Lid 10, Even Haugli 4, Jonas Johannson-Kjellerød 1, Kasper Bjanes Iversen 2, Sverre Ottesen 4, Theodor Grøndahl 1, Herman Solberg 1, Kristian Strøm, Erik Felumb Nerli 1, Odin Helgheim, Kasper Hattestad.