Lasse opp mot gamleklubben – Haslum

Lasse opp mot gamleklubben

Mens etablerte høyre bakspillere har slitt og sliter med skader og sykdom, har Lasse Sunde Lid (19) grepet muligheten med begge hendene. Onsdag kan du se stortalentet i aksjon i åttendedelsfinalen i cupen mot LFH09.

BILLETTER I SALG I HASLUM-APPEN ELLER HHK.WOOW.NO! HÅNDBALLDOMMER? LES DETTE!

Den kjevhendte unggutten med landskamper og VM-spill for Norges 04/05-landslag har knapt vært av banen denne sesongen under Haslums offensive spill. Under nevnte mesterskap i Kroatia i sommer ble den opprinnelige Gjøvik-gutten og nylig uteksaminerte NTG-eleven nummer to på toppscorerlisten med imponerende 50 mål og 43 assists.

Haslum-sjefen Tom-Eirik Skarpsno innrømmer at Lasse er blitt hardt matchet i mangel av andre tilgjengelige kjevhendte bakspillere.

– Han har levert stabilt bra spill på sin posisjon, sier sjefen om 19-åringen.

– Jeg har jo vært venstrehendt i hele livet, så jeg er vant med å spille mye. Men klart det er tyngre og tøffere å spille mye på øverste nivå. Jeg tar det som læring og nyter det. Jeg kjenner at jeg at trenger enda mer trening for å kunne stå begge veier gjennom en hel kamp. I begynnelsen av kampen går det greit. Men når jeg begynner å bli sliten, ja da synker kvaliteten, forklarer Lasse.

FRIDAGER PÅ GJØVIK

Sin unge alder til tross – to meter høye Lasse står bokført med til sammen 44 A-kamper og 103 mål. Velkommen i 100-målsklubben, Lasse. Hans gjennombrudd på A-laget kom i desember i fjor borte mot Kolstad, som vant trippel den sesongen, med ni fulltreffere på lagets landslagsmålvakt Torbjørn Bergerud.

Under A- landslagssjef Jonas Willes besøk i klubben i forrige måned ble 19-åringens navn trukket frem av Wille.

– Selvfølgelig er det kult at han følger med oss yngre og nevner navnet mitt. Men fortsatt er hans lag fjernt for meg. Under VM i sommer snakket vi spillerne litt med ham. Han forklarte blant annet hva jeg må bli bedre på. Mer tenker jeg ikke på. For meg handler det alltid om neste motstander, forklarer Lasse som sist helg nøt et par fridager hjemom hos mamma og pappa i Gjøvik og spilte padletennis med gamle kompiser.

Som 14-15-åring pendlet Lasse fra Gjøvik til Lillehammer (LFH09) for å finne en utviklingsklubb på et interessant nivå. Heldigvis for Haslum havnet Lasse i Bærums-klubben og på NTG Bærum foran 2021-22-sesongen etter et og et halvt år i den gamle OL-byen.

Daværende Haslum-trener, Sten Stockfleth, sa følgende om Lasse til Norsk Topphåndball:

– Lasse er utvilsomt et av landets største talenter på høyreback. Skuddet kombinert med fysikken og høyden gjør ham til en meget attraktiv og spennende spiller for fremtiden.

Og det hadde den godeste Sten helt rett i.

GIR JERNET

Onsdag er det på’n igjen for Lasse og Haslum. Laget kommer fra suksess mot Drammen sist fredag – en kamp bæringene «vant uavgjort» (32-32) da serielederen sto på motsatt side i Drammenshallen og følte seg litt ribbet tilbake etter 60 minutters spill. Ja, DHK syntes faktisk, ifølge deres egen hjemmeside, at de var heldige som klarte ett poeng. 

Motstander er nettopp Lasses gamle klubb, 2. divisjonslaget LFH09, og stedet er Nadderud Arena. Laget fra Mjøsas nordlige bredder slo ut 1. divisjonslaget Bodø i forrige runde. Nå handler det om en plass i kvartfinalen i cupen.

– Det blir gøy å møte gamle kjente. Det er et lag som på sitt beste holder et godt 1. divisjonsnivå. Derfor er jeg ikke så overrasket at de slo ut Bodø. Laget består av en blanding av rutinerte og yngre, sultne spillere som gir jernet. Vi må være full skjerpet, advarer stortalentet på høyresiden. 

Velkommen – onsdag åttendedelsfinalen i cupen: Haslum – LFH09, i Nadderud Arena kl. 18.00.