Haslum legger inn protest på det røde og blå kortet – Haslum

Haslum legger inn protest på det røde og blå kortet

Haslum har mandag kveld lagt inn protest på det røde og blå kortet Nikolai Wiig ble ilagt i kampen mot Sandnes lørdag ettermiddag.

I disiplinærrapporten tilsendt Haslum HK mandag 18. september er det beskrevet et hendelsesforløp som bestrides av Haslum HK og Wiig. Det er beskrevet ord som Wiig nekter for å ha uttalt, som lagleder A og B i Haslum, samt medspillere nekter å ha hørt.

– Vi spurte flere ganger (dommere og delegat) om hva Nikolai sa til Sandnes-spilleren. Fra dommere og delegat fikk vi til svar at Nikolai sa «jævla idiot» tre-fire ganger. Da vi spurte om han sa noe mer, fikk vi til svar «nei». I nevnte disiplinærrapport er det beskrevet ytterligere ord som Wiig og vi ikke kjenner oss igjen i, og som dommerne og delegat under kampens forløp ikke har gjort oss bekjent med, sier Haslum-trener Tom-Eirik Skarpsno.

Dersom Wiig skulle ha uttalt noen ord, som vi velger å ikke gjengi her, ville det være av en karakter som ikke hadde fremmet noen som helst protest i etterkant fra Haslum HK. Haslum HK mener derimot det er feil regelanvendelse av dommerne (ref. regel 8.10 A).

Når da klubben får bekreftet fra to ledere, Wiig selv, samt flere medspillere at dette ordet ikke er sagt – og dette er bekreftet av kampens dommere og delegat underveis, er det eneste riktige å protestere på en feilaktig avgjørelse og dermed feil regelanvendelse.

Haslum HK mener Wiig burde blitt ilagt en to minutters utvisning.

Bakgrunn for reglene om skudd mot målvaktens hode (som skal bestraffes med øyeblikkelig to minutters utvisning) er laget for å ivareta en målvakts helse og sikkerhet. Reglene er laget for å forhindre skudd og forebygge skader.

I denne saken har begge forhold inntrådt da Wiig har blitt påført hodeskade (hjernerystelse) som følge av direkte skudd i ansiktet.

Når en spiller får blått kort, må han automatisk stå over neste kamp. Det er dette Haslum HK har protestert på.

For ytterligere kommentarer, kontakt:

Tom-Eirik Skarpsno, 971 23 212