Tung og amper kveld i Arenaen – Haslum

Tung og amper kveld i Arenaen

Haslum – Sandnes 32-35 (16-20). Viktige poeng kastet vekk, utvisninger, trøyeholding, rødt kort, blått kort – ja alt gikk mot Haslum denne lørdagskvelden. Klubben vurderer å legge inn protest på det blå kortet. 

– En svært tung kveld i Arenaen, sier en svært skuffet lagkaptein, Vegard Sørlie Tennfjord, til tross for at selv scoret ti mål.

Det var spilt i 27 minutter og 46 sekunder av første omgang, da det nærmest kokte over i Nadderud Arena. Sandnes’ Emil Rodahl kom upresset stormende på mål og skjøt rett i ansiktet på Haslum-målvakt Nikolai Wiig.

Han gikk rett ned for telling, men reiste seg opp igjen og var fryktelig irritert på motstanderen, ropte ut «idiot» i tillegg til å knuffe litt på ham. Nikolais reaksjon straffet dommeren med rødt kort. Etter noen minutter ble han også tildelt det blå kortet etter prat med kampens delegat.

– Dommeren trodde det var ham jeg kalte det. Men så dum er jeg ikke. Det var til Sandnes-spilleren, bedyrer Nikolai.

Men straffen (rapport og mulighet for ytterligere utestengelse) står ved lag. Haslum vurderer å legge inn protest på det blå kortet.

På tribunen satt en kjent Haslum-målvakt og overvar det hele, Thomas Langerud, som var på en snartur i gamlelandet denne helgen.

– Jeg hørte ikke alt som ble sagt, men jeg forstår reaksjonen til Nikolai. Klart han blir sur ved å få ballen midt i ansiktet, sier fjorårets Haslum-målvakt som denne sesongen spiller for tyske TUS Vinnhorst med tilholdssted i Hannover. 

– Jeg trives godt der, legger han til. 

ROS TIL EIRIK HAUGLI

Det var Sandnes som tok kommandoen fra første kast på ballen og ledet stort sett gjennom 60 minutter. Enkelte ganger klarte hjemmelaget å utligne og sågar lede med et par mål, men det ble med de spede forsøkene.

– Det første som slår meg er at vi ødelegger for oss selv i første omgang. Vi klarer ikke å stå samlet, vi er passive og vi vinner ikke kamper når vi slipper inn 20 mål bakover, oppsummerer lagkapteinen.

– Vi skal være rå på egen hjemmebane. Dette her kan vi ikke være bekjente av, legger han til som selv fikk en utvisning for trøyeholding. Men da to Sandnes-spillere holdt i hans trøye, ja da kom det ingen reaksjoner fra kamplederne (se bildet)..

Han gir imidlertid tid ros til Eirik Haugli som kom inn da Nikolai ble sendt tidlig i dusjen.

– Han står strålende i mål.

Var prestasjonen på banen langt under pari, var publikumsfremmøte også det med skarve 222 tilskuere.

Dette var ikke kvelden til guttene i rødt. 

Haslum: Nikolai Wiig, Eirik Haugli – Felix Lunde 7, Villads Jensen 1, Vegard Sørlie Tennfjord 10, Lasse Sunde Lid 7, Even Haugli 4, Leopold Nicolaus, Jonas Johansson-Kjellerød, Kasper Bjanes Iversen 3, Sverre Ottesen, Fredrik Syversen 1, Amund Rist, Theodor Grøndahl, Herman Solberg, Erik Felumb Nerli.