Sverre møter gamleklubben – Haslum

Sverre møter gamleklubben

Onsdag spilles tredje runde i norgesmesterskapet. Haslum tar turen til Kjelsås på Oslos tak, hvor Sverre Ottesens (20) møter barndomsklubben sin.

– Jeg skal love det at vi ikke skal gå i fella ved å tro at kan vinne denne kampen på walk over. Vi forbereder oss som om vi skal møte et eliteserielag. Gutta skal være på jobb i samtlige 60 minutter, sier Sverre Ottesen som debuterte for Bærums-klubben i 2022 og står bokført med 30 kamper og 60 mål, så kort.

Sverre kan for en gangs skyld spasere til kampen. Han bor fortsatt hjemme på Kjelsås. Og flere av hans barndomsvenner spiller håndball i Kjelsås.

– Klart det blir både spesielt og rart å møte dem. Når det er sagt, Haslum skal selvfølgelig vinne kampen. Ingen ting vil glede meg mer enn å slå ut gamle kompiser av cupen, smiler den talentfulle bakspilleren som har vært innom aldersbestemte landslag. 

X-FAKTOR

Kjelsås slo ut ROS med 39-30 i andre runde. Oslo-laget har sine daglige utfordringer i 2. divisjon, og har to tidligere Haslum-spillere i sine rekker; Ola Romsaas (også fortid i Drammen) og Mads Falck Rekstad.

Ola spilte i rødt i årene 2016-2018 og står bokført med 32 kamper og 17 mål. Mot ROS ble han toppscorer med syv mål.

I lagets eneste seriekamp denne sesongen gjorde Ola seks mål mot AK28. 

Dette sa DHK-trener Kristian Kjelling blant annet da Ola gjorde drammenser av seg høsten 2022:

– I Romsaas har vi fått en spiller med en x-faktor i fysikk og styrke – og som kan lage mål ut av intet.

Sverre sier følgende om Ola:

– Skuddet hans er x-faktoren. Han må stoppes med taklinger før han får for god høyde.

Mads på sin side står bokført med 36 kamper og 32 mål for Haslum i perioden 2018-2020. Han har ikke spilt for Oslo-klubben så kort denne sesongen, men ventes å stille på parketten i Kjelsåshallen onsdag kveld med avkast klokken 20.15.

Sverre og Haslum kommer fra en sterk borteseier sist søndag mot Viking og med en god porsjon tillit i laget. Selv føler Sverre seg i god form etter å ha slitt en strekkskade i begynnelsen av sesongen.

– Jeg er hundre prosent klar!