Full tenning på flere arenaer – Haslum

Full tenning på flere arenaer

Villads Raahauge Jensen (27) har temperament på håndballbanen, men hjemme på kjøkkenet er han tålmodigheten selv når han lager bearnes fra bunnen av. 

Tekst: Stein Halvorsen 

Du så ham kanskje i åpningskampen på søndag, mot Elverum.

I andre omgang fikk han endelig sitt første bytt i den norske ligaen. Det gikk imidlertid bare noen sekunder før dommeren ga ham to minutters utvisning.

– Typisk meg, smiler den danske nykommeren som måler 196 centimeter på strømpelesten og med 105 kilo muskler.

– Jeg var selvfølgelig ikke tilfreds med den avgjørelsen. Det er alltid mye tenning inni meg når jeg spiller. Derfor må jeg nok innrømme at dette ikke blir min siste utvisning. Kampen under ett var jeg ikke fornøyd med egen prestasjon. Som nykommer trenger jeg litt tid på meg, forklarer linjespilleren som gjorde fire mål i seriepremieren og som har egen håndball-podkast. 

– JEG GIR ALT, UANSETT

Villads Raahauge Jensen er født og oppvokst i København. Allerede som fireåring ble håndball hans idrett. Ajax København ble hans første klubb. Siden ble det Høj Elite, Lemvig Thyborøn Håndbold, Team Sydhavsøerne og forrige sesong i svenske OV Helsingborg. Og fra i sommer Haslum.

Som ungdomsspiller var han innom danske aldersbestemte landslag.

– Via min agent ble jeg kjent med at Haslum manglet en linjespiller etter at Martin Hovde dro til Kolstad. Inntrykket av klubben er meget bra. Spillere, trenerteamet og menneskene i og rundt klubben også. Og ekstra spennende var det at også Stig-Tore Moen Nilsen hadde signert for Haslum. 

– Villads er en spiller med svært god fysikk og god erfaring. Han er god i forsvar og kan brukes sentralt både som 2’er og 3’er. I angrep er han en trekkende linjespiller som liker å trekke i rom. Som person er han en veldig seriøs og hyggelig og har kommet godt inn i gruppen og har fått en fin start, sier sjefen selv, Tom-Eirik Skarpsno.

Danskens motto som håndballspiller er krystallklart.

– Jeg gir alt, uansett.

Han forklarer:

– Jeg er arbeidsom og kjemper for alltid å gjøre mitt beste. Temperamentet er nevnt. Men jeg jobber med å kunne kontrollere det bedre. I Haslum er jeg som 27-åring nærmest en gammel mann. Klubben har mange unge, lovende spillere som spiller på ulike aldersbestemte landslag. Disse gir jeg gjerne råd og deler også egne erfaringer med dem.  

TOPP 8

Villads, som beskriver seg som en utadvendt, smilende og hjelpsom person, har både fått seg bopel og deltidsjobb (i barnehage) bare noen minutters gange unna Nadderud Arena.

Han stortrives i Bærum allerede. Han ønsker å bli bedre kjent med sitt nye «hjemland» og se hva både hovedstaden og landet ellers har å by på.

Mannen i drakt nummer 4 kan mer enn å spille håndball. På kjøkkenet beskriver han seg som «riktig god». Med gode venner på besøk serverer han redsteak (biff indrefilet) med hjemmelaget bearnes laget fra bunnen av. Der viser den hissige håndballspilleren frem en annen side av seg selv – nok ukjent for folk flest.

– He he. Full konsentrasjon slik at bearnesen ikke skiller seg – temperaturen på smøret må være korrekt – ikke for høy eller for lav. Og – man (les: jeg) må ha tålmodighet, fordi bearnesen tar sin tid å lage.

27-åringen har en lidenskap til. Lagets daglige treninger holder ikke for muskelbunten på 105 kilo. Så fort han har anledning, gjerne seks dager i uken, ser du ham trene ekstra styrke på Gnist Trening og Helse.

– I løpet av totimersøkten tømmer jeg hodet, gliser Villads som innrømmer at han kan slappe av og hører da gjerne på musikk fra halvfjerds- og firs-årene.

– Og jeg synger med. Men jeg har ingen favorittband.

– Rolling Stones lagde mye god musikk på nettopp 70- og 80-tallet. Hva med dem, Villads?

– Jeg skal spille dem så fort jeg kommer hjem, gliser dansken som var imponert over publikumsfremmøte i Nadderud Arena sist søndag. Som dansk dynamittdreng skal han gi sitt for at Haslum ender som Topp 8 denne sesongen.