Kostet smerter – nå venter krykker – Haslum
Foto: Hege Bjanes

Kostet smerter – nå venter krykker

Haslum – Elverum 26-36 (11-16). For forsvarssjef Håvard Johannesen ble seriepremieren en tøff fysisk anstrengelse. Nå venter flere uker på krykker.

– Joda, kroppen får mye juling. Det blir slik når min oppgave i forsvar er å ha den offensive rollen og ta de mange duellene, sier Håvard Johannesen etter seriepremieren mot Elverum hjemme i Nadderud Arena.

For det var hjemmelaget som var det førende laget i de første 20 minuttene. Lagkaptein Vegard Sørlie Tennfjord fikk æren å score Haslums første seriemål denne sesongen. Han ble også lagets toppscorer med seks mål.

Om Elverum-trener Børge Lund slo armene ut i ren frustrasjon, vites ikke. Men Haslum viste spill av «god gammeldags kvalitet i de første 20 minuttene. Alt satt. Moroa varte til det sto igjen 10 minutter av første omgang. Da kastet Lund innpå sin joker; den opprinnelige Bærums-gutten Tobias Grøndahl. På under to minutter scoret gjestene fire kjappe mål og sa vel egentlig takk for seg.

– Ja, i de første 20 minuttene sto vi bra bakover. Men så begynte vi å tape duellene da Elverum fant ut av det. Derfra og ut kampen var Elverum bare rett og slett bedre enn oss. Helt ærlig – det er forskjell på lagene, oppsummerer Håvard og legger til:

– Tap til tross – vi har tatt noen steg fremover i forhold til forrige sesong. Angrepet ser bedre ut. Vi har fått tydeligere roller i forsvar. Og klart nykommerne løfter laget.  

SPILLER AV VERDENSFORMAT

Haslum stilte uten «sleggekasteren» Stig-Thore Moen Nilsen, som dessverre fikk en lyskestrekk under fredagens trening. Håvard var også usikker. Men i samråd med fysioterapeuten stilte han til dyst søndag kveld. Men nå venter flere uker på krykker fremover.

– En skade i foten er problemet. Foten må hvile. Den blir ikke bedre dersom jeg ikke tar en pause, sier Håvard som har kontrakt med klubben ut denne sesongen. Men han er fortsatt topp motivert og håper på minst et par sesonger til i rødt.

Inn fra venstre kommer motstanderen som nærmest alene stoppet Haslum, nevnte Tobias Grøndahl. –

Denne utgaven av Haslum er klart bedre enn den i fjor. Laget er mer samspilt og har et langt bedre konsept. Og ikke minst så manglet Haslum en bakspiller av verdensformat i Stig-Tore. Så få vi se om Haslum får ut sitt potensialt. Vi for vår del spilte på det vi er gode for.  

PS: Dagens opp tur: 1.252 tilskuere i Nadderud Arena.