– Blør for Haslum-drakten – Haslum
MÅL: Moen Nilsen i aksjon for Haslum i treningskampen mot Bergen for litt over en uke siden. Foto: Hege Bjanes

– Blør for Haslum-drakten

Forrige sesongs Elverum-spiller Stig-Tore Moen Nilsen (29) hadde knapt meldt overgang til Haslum før han kjente «lukten» av Haslum-innstillingen overfor laget fra de dype skoger. Søndag møtes de.  

(HASLUM – ELVERUM, SØNDAG KL. 19:15 I NADDERUD ARENA. BESTILL BILLETT I APPEN ELLER PÅ HHK.WOOW.NO) 

– Jeg kjenner det også på gutta at El Clasico nærmer seg, smiler den hardtskytende høyrebacken på 193 centimeter, med 96 kilo muskler på kroppen og som skyter hardere enn en hest sparker – som nærmest alene skjøt Haslum til fortsatt spill i eliteserien i våres.

Mot Sandefjord banket han inn 10 mål på hjemmebane og fem på bortebane i sine to første kamper for Bærums-klubben.

10 mål i en enkeltkamp er ikke rekorden for den opprinnelige nordlendingen.

– Som Bodø-spiller for mange år siden og mot Haslum i semifinalen i cupen banket jeg inn totalt 15 mål.

Godt at denne mannen nå skal spille i rødt. 

CHAMPIONS LEAGUE

Stig-Tore Moen Nilsen har lang fartstid i håndballen. Det begynte i det beskjedne hjemme på Skjervøy i daværende Troms fylke, fortsatte i Alta, så til Bodø i fem år, tre år i svenske Kristianstad, to år i danske GOG og senest to år i Elverum – med drøssevis av kamper og mål i Champions League og seriegull, sluttspillgull og cupgull i de tre nordiske landene samt kamper på det norske A-landslaget.

Takket være flere solide støttespillere rundt klubben og godt kjentskap til trenerduoen Tom-Eirik Skarpsno og Eirik Oskarsen ønsket Stig-Tore nye og spennende utfordringer.

Og som sagt debuten kom rett før sommerferien i kvalifiseringskampene mot Sandefjord.

– Det kjentes godt. Motivasjonen bare vokste og vokste da det sto om en eliteserieplass.- Stig er en fantastisk håndballspiller som holder et internasjonalt nivå. Kanskje er han sammen med Kolstads Magnus Abelvik Rød blant ligaens beste høyre bakspillere. Stig er god med linjespiller og eksplosiv. Han bringer i tillegg med seg mye erfaring inn et ungt Haslum-lag, sier Tom-Eirik om nykommeren. 

STOR X-FAKTOR

Han merker godt at kampen på søndag mot Elverum nærmer seg.

– Gutta ser preget ut og de er tente. Uansett handler det om å vinne kamper. Jeg skal love deg at jeg skal spille med hjerte utenfor drakten.

Han blir ikke overrasket dersom Elverum vier den hardtskytende bakspilleren en ekstra oppmerksomhet i form av merke.

– Det betyr bedre plass for de andre gutta, parerer han raskt tilbake.

Han vet at det blir tøft og kanskje ampert til tider på banen.

– Jeg skal holde hode kaldt. Blir jeg sint, ja da spiller jeg bare dårlig. Jeg og gutta skal gjøre alt for å ta alle poengene, sier Stig-Tore som er Haslum-spiller de neste 4,5 årene – en spiller med en stor x-faktor.