Landslagssjefen imponert over Haslum – Haslum
Foto: Stein Halvorsen

Landslagssjefen imponert over Haslum

Tirsdag overvar A-landslagssjef Jonas Wille treningen i Nadderud Arena. Han tror Haslum vil slå langt bedre fra seg i år samtidig som han er imponert over alle de unge landslagsspillerne klubben «klekker ut».

(HASLUM – ELVERUM, SØNDAG KL. 19:15 I NADDERUD ARENA):

– Når du ser ut på banen, ser du ekstremt mange landslagsspillere i 02-, 04- og 06-årsklassene, sier sjefen over alle håndballsjefer i Norge, Jonas Wille.

Som en del av sitt arbeide som sjef for det norske A-landslaget besøker Wille eliteserieklubbene før seriestart.

Først ser han treningen. Deretter har han en prat med trenerteamet.

Og da han først satt på tribunen, fikk vi en prat med ham. Vi ba han vurdere Haslum bare noen få dager før seriestart.

– I fjor slet Haslum med langtidsskader på etablerte spillere og måtte komplimentere laget med mange unge spillere. I år ser det langt bedre ut. De etablerte er tilbake for fullt og ser bra ut – samtidig som Stig-Tore Moen Nilsen har kommet til. Ser bra ut gjør også de unge gutta som har blitt ett år eldre og har tatt nye steg. Ja, det er mye talent i laget.

Wille er imponert over høyreback-posisjonen.

– Den posisjonen er ekstremt spennende med Stig-Tore, som holder et internasjonalt nivå, og unggutten Lasse Sunde Lid, som holder et høyt internasjonalt nivå i sin årsklasse. Når det er sagt, har Haslum mange spillere som har vært eller for tiden er på landslag i sine årsklasser. 

EL CLASICO

Wille synes det er vanskelig å tippe plassering for Haslum.

– Det er vanskelig å skille lagene. Bak topp 5-6 kan alt skje. Der ligger Haslum. Utfordringen ligger i å eventuelt takle motgang med så mange unge spillere. Jeg er overbevist om at Haslum vil slå langt bedre fra seg enn ved forrige sesong.

Han skal se kampen mellom Haslum og Elverum i Nadderud Arena på søndag, mest sannsynlig fra tv-stolen fordi han ønsker å få med seg flest mulig kamper.

Han kjenner jo selvfølgelig godt El Clasico-oppgjørene mellom disse to klubbene opp gjennom årene.

– Elverum er selvfølgelig favoritt. Men jeg minner om at storfavoritt Kolstad spilte kun uavgjort mot Arendal for bare noen dager siden. Så jeg ser ikke bort ifra at Elverum kan få kamp, sier Wille som på privaten er en storsamler av vinylplater.

Godt for en hardbarket Stones-entusiast å høre at landslagssjefen har LP’en «Exile on Main St.» med The Rolling Stones i sine vinylrekker.

– En av mine favoritter.

Undertegnende smiler.