Nikolai tilbake i Haslum: – Er for lite action som fotballmålvakt – Haslum

Nikolai tilbake i Haslum: – Er for lite action som fotballmålvakt

Nikolai Wiig (24) har vært målvakt i både fotball og håndball. Valget var enkelt: – Mest action å stå i håndballmålet, sier den hjemvendte Haslum-sønnen som gjerne byr opp publikum til «dans».

– Det er gøy å fyre opp publikum litt med spektakulære redninger, spesielt når jeg redder med en fot rett til værs over hodet. Du ser meg ikke så ofte ute i spagaten, smiler 24-åringen som selv beskriver seg som en stående målvakt.

Men Nikolai liker også å fyre opp motstanderne og jubler gjerne hemningsløst når han redder de «umulige» skuddene; griper ballen fast i klypa, ser på motstanderen og skriker høylytt et juvene «JAAAAAA» – og knytter gjerne neven også.

– Jeg skal love deg at da er adrenalinet på topp. Dog er det noen få spillere jeg ikke kan gjøre det imot, fordi de blir bare bedre av det, legger spiller nummer 66 med et lurt smil og navngir ingen spesielt. 

PASTAMENNESKE

Nikolai Wiig er en vaskeekte lokal gutt – født på Bærum sykehus og oppvokst i Durudveien, før han noen år senere flyttet til Haslum.

I dag bor han i Sandvika. Her kokkelerer han etter beste evne. Han innrømmer at han er et pastamenneske.

Men han er også flink til å la seg friste av de mange gode ferdigrettene storsenteret byr på.

Til daglig er han lærer/trener ved Dønski vgs samt trener G20 i Bærums Verk og er klar for flere trenerroller blant de yngre i Haslum og Stabæk. Han betegner seg selv som en sportsidiot, i betegnelsen lidenskapelig, for han ser «alt» av sport på tv i tillegg at han har sesongkort på Bærum Fotball.

I de yngre årene sto han i mål i både fotball og håndball. Han takker sin daværende trener Tommy Skjønnhaug for at valget til slutt falt på håndballen.

– Det er mer action å stå i et håndballmål. 

PÅ FEIL STED

Som 18-åring forlot Nikolai barndomsklubben til fordel for Bækkelaget. Spill på A-laget var mer fristende enn juniorlaget i Haslum.

Det ble med fem og et halvt år i gult og blått.

Siste halvdelen av forrige sesong spilte målvakten i Drammen.

Nå er han tilbake og som førstevalg etter at Thomas Langerud reiste til proffspill i Polen.

– Jeg ville veldig gjerne hjem igjen samtidig som jeg har veldig stor tro på det nye prosjektet – og ikke minst er jeg forespeilt en viktig rolle i det, noe som trigger meg ekstra.

– Nikolai har etterhvert blitt en rutinert målvakt som har svært høyt toppnivå. Han er stabilt god på det beste. Vi så etter en målvakt som kan stå bak vårt 6-0-forsvar og plukke en del distanseskudd, forklarer sjefen i Nadderud Arena, Tom-Eirik Skarpsno. 

ERKERIVAL

Søndag 3. september starter serien mot Elverum på hjemmebane. Flere år i utlendighet – Nikolai har fortsatt den rette Haslum-innstillingen vis a vis erkerivalen fra Østerdalen.

– Vær sikker – jeg skal gi maks. Jeg håper folk møter godt opp, sier sisteskansen som jobber sammen med pappaen og fetteren og er lagkompis med broren til ex Haslum- og nåværende Elverum-spiller Tobias Grøndahl.

– Han skal kjenne å være på feil sted, gliser 24-åringen som inne mellom kan slappe av på sofaen og høre på musikk.

– Hva spilles på øret, Nikolai?

– Alt fra russelåter til poplister.

– Det holder ikke! Jeg anbefaler deg et band som hadde sin første konsert 12. juli 1962 og spilte første gang i Norge og Oslo 24. juni 1965 og siste gang i Norge, på Telenor Arena, 26. mai 2014?

Nikolai parerer raskt tilbake:

– Rolling Stones – favorittbandet til fatter’n.

Wiig senior har i alle fall god musikksmak!