Nykommer om inspirasjon, ambisjoner og erkerival – Haslum

Nykommer om inspirasjon, ambisjoner og erkerival

Merk deg Fredrik Syversen (20) allerede med en gang. Han har satt sivil utdannelse på vent og satser alt som håndballspiller – inspirert av en god kjenning av Haslum, Sander Øverjordet. 

– Fortsett med å jobbe. Da kommer du til å bli god.

Disse ordene har lagt seg på sinne til den gangen Bækkelaget-spilleren Fredrik Syversen etter en seriekamp for 02-lag mot Haslum og deres trener Sander Øverjordet for et par år siden.

– Tenk deg – en landslagsspiller sier disse ordene til meg fra motstanderens lag, helt uoppfordret. Siden har jeg plukket opp alt av ferdigheter og triks Sander gjør på banen. Jeg har nærmest blitt lærlingen hans, sier den 20 år unge midtbacken som nettopp har valgt Haslum som klubb for å leve ut håndballdrømmen sin.

Han ser frem til at hans store forbilde igjen drar på seg Haslum-drakten om et år og som makkere i Haslums bakre rekker. 

USLEPEN DIAMANT

Fredrik er oppvokst på Lørenskog. Håndballkarrieren startet i Vestli, fortsatte i Fjellhammer og som 15-åring kom han til Bækkelaget. Som 17-åring skrev han kontrakt med Oslo-laget – på den tiden da dagens Haslum-trener, Tom-Eirik Skarpsno, trente BSK.

Han har skrevet en toårskontrakt med Bærums-klubben. 

– Jeg har kjent Fredrik fra ungdomstiden hans i BSK. Han er veldig talentfull og smart spiller med godt blikk og timing – en uslepen diamant som er spesielt god med linjespiller og har flere eksplosive finter som vi mener passer godt med våre øvrige spillere, sier sjefen i Nadderud Arena.

– Jeg har alltid hatt en god tone med Tom-Eirik. Et klubbskifte har ligget i luften. Nå er jeg klar til å prøve noe nytt, svarer Fredrik. 

ADRENALIN

Det holder ikke bare med et klubbskifte for snekkerlærlingen som har satt sivil utdannelse på vent.

– Jeg kaller meg for en heltids håndballspiller. Jeg har store forventninger til meg selv, men også på at laget ta skal steg. Haslum har et godt og spennende lag enn på lenge.

– Men konkurransen på de ulike posisjonene er jo tilsvarende større?

– Ja, men det skal den være også. Samtidig unner jeg partnere suksess. Kanskje er jeg for snill av meg? Men jeg vet at det er bare egne prestasjoner som er helt avgjørende for at jeg får spille, sier playmakeren som får mye adrenalin av å være nestsistemann på ballen ved scoringer.

– Jeg skal prøve å være hjernen bak situasjonene og sette opp gutta – gjerne toppe assistlisten ved sesongslutt, smiler han. 

OFRER NESEN

Fredrik har ikke vært i Haslum mer enn i to måneder, men nok til å få den rette innstillingen foran serieåpningen mot Elverum – et klassisk møte i håndballsporten om kanskje ikke det aller mest klassiske.

– He, he. Vær trygg, gliser Fredrik:

– Jeg har fulgt lagene og disse oppgjørene spesielt gjennom mange år og vet hva det betyr for både Haslum og Elverum. Jeg skal melde meg på i krigen fra avkast. Jeg ofrer gjerne et brudd i nesen bare vi går seirende ut. Det er det absolutt verdt, bedyrer nykommeren med et lurt spill.

Han har ett ønske i forbindelse med møte med erkerivalen.

– Stinn brakke i Nadderud Arena.

Tar du oppfordringen?     

https://www.instagram.com/p/CwI63AANXg6/