Ingen hvile på laurbærene – Haslum

Ingen hvile på laurbærene

(Haslum – Bækkelaget 32-33). Omtrent flybåren rett fra VM i Kroatia for Norges 04/05-landslag og med suksess på banen handler hverdagen brått om klubbhåndball igjen for Lasse Sunde Lid (19), Kasper Bjanes Iversen (19) og Jonas Johansson-Kjellerød (18). 

– Jo, vi var nok litt slitne da vi kom hjem. Det ble mange kamper og mye spilletid. Kroppene kjentes tunge ut. Men vi fikk to dagers time out og det var nok, oppsummerer Lasse som endte opp som nummer 2 på målpoenglisten med 50 mål og 43 assists under nevnte verdensmesterskap.

– Det er litt skader i Haslum-laget for tiden. Da må vi bare stille opp når det trengs, supplerer Kasper. 

TÅLMODIGHET

Alle tre vet veldig godt at de ikke er trenerens førstevalg ennå. 

– Vi skal ta muligheten når den byr seg. Selv har jeg en ekstremt god læremester i Stig-Tore Moen Nilsen. Vi trener jo sammen hver dag. Men selv ikke han klarer å spille alt, sier venstrehendte bakspiller Lasse.

– Det er bare å hoppe inn når sjansen byr seg og jobbe for å bli stabilt bedre, sier kantspiller Kasper.

– Også jeg lærer av dem som er foran meg.  Det gjelder å holde seg skadefri som er en viktig del av utviklingen, supplerer linjespiller Jonas.

Men det store spørsmålet er om disse tre store talentene har tålmodighet til å vente på sjansen?

– Ja, jeg har vært tredjevalget en stund og føler at jeg har tatt noen steg, sier Jonas.

Han og Kasper er oppvokst bare et frikast unna Haslumhallen, mens Lasse kommer opprinnelig fra Gjøvik. 

ERKERIVAL

Om drøye to uker spiller Haslum serieåpning mot erkerival Elverum på hjemlig grunn. Deres unge alder til tross, troikaen har den rette «Haslum-innstillingen» til laget fra de dype skogene.

– Jeg har møtt Elverum i juniorserien. Også der er det rivalisering. Elverum skal ha ekstra juling hver gang, sier Lasse.- Når man har spilt mot Elverum i alle ulike årsklasser, sitter innstillingen i blodet, supplerer kantspilleren.

– Jeg husker den første seniorkampen jeg spilte mot Elverum. Da fikk tre Haslum-spillere hvert sitt røde kort. Da skjønte jeg at kamper mellom disse to lagene handler om krig, skyter Lasse inn.

– Rivaliseringen får vi inn fra tidlig alder. Jeg håper det blir enda verre i serieåpningen, smiler Jonas lurt. 

UNIK PRESTASJON

Om treningskampen mot Bækkelaget er det ikke mye å skrive hjem om. Gjestene scoret seiersmålet ett fattig tiendedel før sluttsignalet gikk.

Kampen var som treningskamp flest; noe bra og litt mer mindre bra.

Hjemmelaget stilte uten Stig-Tore Moen Nilsen, Leopold Nicolaus og Sverre Ottesen.

Kampens prestasjon sto Even Haugli for: Målvakt Nikolai Wiig sender ballen over hele banen til Even som står med en Bækkelaget-spiller i ryggen ved motstanders seks-meter. En presset Even hopper opp og mottar den perfekte pasningen, snur seg i luften og setter ballen i mål.

Terningkast: 6.