Kometkarriere, Haslum Cup og erkerival – Haslum

Kometkarriere, Haslum Cup og erkerival

Det går i hundre for den fotrappe kantspilleren Even Haugli – 18 år og allerede en nøkkelspiller i Haslum og en etablert landslagsspiller. Nå bygger han og laget seg opp (via Haslum Cup) til serieåpningen mot erkerival Elverum. 

– Klart det er moro med mye spilletid. Jeg har hatt flaks, men samtidig har jeg også tatt vare på sjansen. Det begynte med å være med på A-treningene og til å få kamper. Og plutselig har jeg fått en viktig rolle. Du kan si at lærekurven har vært bratt samtidig som det har vært viktig å tenke utvikling og ikke alltid henge seg opp i resultater og prestasjoner, forklarer Even Haugli.

– Even er fortsatt ung og er en potensiell A-landslagsspiller, skyter hovedtrener Tom-Eirik Skarpsno inn. 

FØRSTEVALGET PÅ LANDSLAGET

A-lagsdebuten kom allerede i 2021/22-sesongen. På 22 seriekamper forrige sesong gjorde Even Haugli 56 mål, nest mest i Haslum-laget – bare to mål bak daværende klubbkollega Martin Hovde. De to siste sesongene har han også vært førstevalget på 2002-landslaget.

Nylig signerte kantspilleren en avtale med Haslum som strekker seg ut juni 2027.

– Er du en målgarantist?

Even tenker litt og smiler lurt:

– He he. Jeg hører hva du sier. Jeg fikk mye spilletid.

Andre i laget slet med skader. Men klart det er moro å score mål. Håper det blir flere kommende sesong.

Han kommer fra en skikkelig idrettsfamilie med pappa som tidligere fotballspiller i Kongsvinger, mamma som tidligere fotballspiller i Frigg og Koll og som sølvvinner i juniorklassen i Norway Cup, bestefar som tidligere fotballspiller i Frigg og tidligere ishockeyspiller i Jar og Skeid med eliteseriespill i begge idrettene og nå igjen som fotballspiller på landslaget for 70+ i gåfotball, onkel Sigurd som tidligere fotballspiller i Frigg og Eik samt tvillingbror Eirik og søster Maren med håndballfortid. Ryktene sier nå at Eirik skal gjenoppta håndballen. I tillegg flyr hele familieklanen på langrennsski, et par av dem med startnummer på brystet.

Ryktene sier at Eirik skal gjenoppta håndballen igjen.

I tillegg flyr hele familieklanen på langrennsski vinterhalvåret, et par av dem med startnummer på brystet.

– Jeg er ikke vant med å sitte mye rolig. Det er bare positivt å være aktiv, smiler hurtigtoget på venstrekanten.

Men Even er fullt klar over at næring og hvile også er viktig, ikke bare gønne på med treninger og vekter.

– Nå i oppkjøringen er det viktig å bygge opp et sterkt fysisk grunnlag. Men mamma er flink til å passe på at jeg spiser sunt og hviler innimellom øktene. Det er nemlig viktig å ha et overskudd og ikke kjøre seg helt ned på felgen. Ingen er utømmelig for energi, sier Even som på dagtid jobber på SFO på Bekkestua skole.

Han berømmer arbeidsgiveren som tar hensyn til hans håndballsatsning.  

TIDLIG KRØKES 

Even var bare seks-syv år ung da han tok turen til hallen for å se klubben i sitt hjerte mot erkerival Elverum – kamper han ikke skulle gå glipp av.

– Dette var de to største lagene den gangen. Det ble alltid tøft på banen og skikkelig stemning i hallen da lagene møttes, enten det var seriekamper eller finaler. Dette har jeg tatt med meg videre. Det bare tenner en ekstra gnist i meg når vi møter Elverum på hjemmebane i serieåpningen. Jeg skal love deg at jeg skal bidra på banen.

– Vi kunne ikke få en bedre åpningsmotstander. Vi skal levere en sjokkstart og vise at vi er et helt annet lag i år, smiler han lurt. 

ÅRETS KULESTE OPPSTARTSCUP

Torsdag starter Anton Sport Haslum Cup, en bredde- og eliteturnering med rundt 10-års erfaring. Drøyt 300 lag med spillere i aldersgruppen 9 til 18 år samt senior menn er påmeldt.

Kampene er fordelt i 13 haller i Oslo vest, Bærum og Asker.

Haslum senior menn spiller følgende kamper:

Torsdag kl. 18.30 mot Bækkelaget.

Lørdag kl. 16.00 mot Bergen.   

Begge kamper spilles i Nadderud Arena.