Kapteinsteam, takhøyde og erkerival – Haslum

Kapteinsteam, takhøyde og erkerival

Disse tre rutinerte Haslum-gutta har fått tillit av trenerteamet og spillergruppen til å utgjøre kapteinsteamet denne sesongen: Vegard Sørlie Tennfjord (29), Leopold M. Nicolaus (21) og nykommer Håvard B. Johannesen (29). 

– Er du og ditt team deres ansvar bevisst, kaptein Vegard?

– JA, sier kapteinen klart, høyt, ruvende og tydelig og kikker bort på sine to visekapteiner.

– Vi skal fylle vår rolle, lover de.

HØYT UNDER TAKET

Linjespiller Vegard Sørlie Tennfjord og kantspiller Leopold M. Nicolaus er med fra forrige sesong. Aleksander Høiness har tatt pause fra håndballen og erstattes med bakspiller og forsvarsspesialist Håvard B. Johannesen – alle tre med bøttevis av kamper for Bærums-klubben og har vært med på både oppturer og nedturer.

– Disse tre gutta representerer hele spillergruppen og er samtidig trenerteamets forlengede arm inn mot nevnte gruppe. Vegard, Leopold og Håvard har gode egenskaper og erfaringer som er viktig og avgjørende i en slik rolle. Husk at spillergruppen består av etablerte og yngre spillere. Da er det også viktig at kapteinsteamet favner bredt, sier hovedtrener Tom-Eirik Skarpsno.

– Videre skal kapteinsteamet gå foran med et godt eksempel og ikke minst være ærlige og si hva de mener. Derfor er det viktig med stor takhøyde slik at vi i fellesskap finner gode løsninger. Alt må kunne løftes opp på bordet, legger TES til.

– Ja, vi skal og kan si hva vi mener. Vi er også vant til å snakke høyest og ta ordet – det hjelper, supplerer Leopold.

Både han og Vegard liker at Håvard er tilbake i kapteinsteamet igjen. Sist gang var Håvard også visekaptein, men da under kaptein Anders Røe for en del år siden.

– Vi har et ansvar for alle spillerne og gi dem svar dersom det er noe de lurer på, sier forsvarssjef Håvard.

– Det er en fin fordeling mellom rutine og ungdommelig pågangsmot. Jeg føler at jeg kanskje treffer de yngre spillerne litt mer, sier yngstemann i kapteinsteamet på 21 og et halvt år.

– I hverdagene er en av de viktigste oppgavene våre å ha kvalitet på treningene. Derfor er det viktig at vi har fått med en bakspiller i Håvard i trenerteamet, sier en fornøyd kaptein. 

HATER ELVERUM

Også i kamper har Vegard, Leopold og Håvard et ansvar i tillegg til spillingen. Oppstår det konfrontasjoner eller episoder i kampens hete, må kaptein Vegard eller en av hans visekapteinen tre frem.

– Vi må være kalde i hodet når det står på som verst eller mest og ikke minst opptre en del roligere mot dommerne. Så må vi sørge for at gutta holder fokus på det de skal gjøre på banen, forklarer Vegard.

Apropos kamp, fokus og konfrontasjoner.

Haslum sesongdebuterer hjemme i Nadderud Arena søndag 3. september.

Og det er ikke mot hvilket som helst lag. Nei, det er kanskje norsk håndballs største «hatoppgjør»: Haslum mot Elverum.

– Ja, historien forteller om mye hat og stor intensitet både på og utenfor banen. For oss finnes det ikke et bedre utgangspunkt, sier Vegard som bare gleder seg og har vært ute en vinternatt før.

– I gamledager var disse to klubbene de to beste i landet og knivet om serie-, sluttspill- og NM-gull. Erlend (Mamelund, red.anm.) var nok den Haslum-spilleren som satte fyr på teltet, det vil si provosere Elverums supportere. Og de var ikke vonde å be. Tidene har endret seg. Nå har Elverum alt å tape, mens Haslum har alt å vinne, smiler en selvsikker lagkaptein som bare gleder seg til kampen.

Det håper Vegard, Leopold, Håvard og kompani at enda flere gjør; Haslum-supporterne.

La oss ta luven fra et selvsikkert Elverums-lag og deres like selvsikre supportere med kubjeller og elgkarbonader i matpakkene sine. 

Avkast i Nadderud Arena søndag 3. september klokken 19.15.