Skjærgårdsleker på godt og vondt – Haslum
Fredrik Syversen

Skjærgårdsleker på godt og vondt

(Puljespill: Haslum – Sandefjord 37-23, Haslum – Nøtterøy 27-30. Finale: Haslum – Runar 24-32.) Helgens turnering på Nøtterøy viser at Haslum varierer sterkt i prestasjonene sine – fra det imponerende til det skuffende svake. 

– Det har variert en del i prestasjonene. Men det har sine forklaringer. Så alt i alt har det vært en all right helg, oppsummerer Haslums assistenttrener Eirik Oskarsen.

I den første gruppekampen mot Sandefjord satt ifølge trenerteamet kontringene og ankomstspillet svært bra.

Mot arrangørklubben stilte Bærums-laget uten flere av de etablerte spillerne sine.

I finalen mot Runar fulgte lagene hverandre langt ut i andre omgang i målprotokollen, til det sto 13-15 til laget fra Vestfold. Men så gjorde Haslum-spillerne flere enkle feil samtidig som de slapp seg ned noen hakk, noe som straffet seg med nye scoringer mot seg.

– Alt i alt ble det nok for stor belastning på for få spillere. Det ble helt avgjørende. Runar hadde større bredde. På høyrekanten manglet vi både Leopold Nicolaus og Kasper Bjanes Iversen. Når det er sagt, gjorde reservene, gutter født i 2006, hederlig innsats på et nivå de ikke har prøvd seg på tidligere. Jeg vil heller si det slik – det gror godt i Haslum, sier Eirik.

Ifølge trenerteamet vil de siste ukene i oppkjøringen handle mest å trene forsvarsspill. Torsdag til lørdag til uken spilles Anton Sport Haslum Cup i Nadderud Arena.

Haslum spiller mot Bækkelaget på torsdag og Bergen på lørdag. Velkommen.