Skademareritt, skjærgårdsleker og erkerivalen – Haslum

Skademareritt, skjærgårdsleker og erkerivalen

Det ser lyst ut for at Felix Lunde (24) skal få spille en hel sesong etter nærmere to år på sidelinjen, «nye» Haslum skal matche seg i helgens Skjærgårdsleker og ikke minst så girer gutta seg opp foran seriepremieren mot erkerival Elverum.

– Langt skadeavbrekk til tross, jeg er fortsatt meget keen på håndball. Videre gleder jeg meg til at «nye» Haslum skal spille seg inn og at vi tar noen steg videre i hver kamp under Skjærgårdslekene – og ikke minst skal jeg love at gutta vil guste ekstra opp når Elverum kommer til Nadderud Arena den første søndagen i september. Det ligger i Haslum-blodet, forteller Felix Lunde; bakspilleren på 205 centimeter og med 109 kilo rå muskelstyrke.

TØFF OPPTRENING

Mye har vært skrevet om Felix Lunde. Det meste handler dessverre om skader, alvorlige skader i kne. 2020/21-sesongen ble kort grunnet et avrevet bakre korsbånd. Påfølgende sesong endte før den hadde startet grunnet et korsbånd i høyre kne som røk tvers av. I februar i år var Felix, etter en enorm, imponerende og tøff opptrening, endelig klar for parketten igjen. 

– I begynnelsen måtte jeg ha litt pause, mest for hodets del. Det gjorde også opptreningen lettere. Det første innhoppet var kun i fem minutter. Så la vi på fem minutter per kamp. I kvalifiseringskampene mot Sandefjord kunne jeg endelig spille for fullt, sier en blid bakspiller som utenfor banen studerer finans på BI.

– En annen motivasjon, som alltid har ligger der, er å kunne spille i utlandet en gang, legger han til med et lurt smil.

– Felix er og blir en viktig spiller for oss. Det kom tydelig frem under kvaliken forrige sesong. Der imponerte han til tross for at han hadde vært borte fra håndballen i nærmere to år. Han har et bra skudd samtidig som han skaper rom for andre, sier trener Tom-Eirik Skarpsno.

KONTRINGER

Torsdag til søndag spiller Haslum de tradisjonsrike Skjærgårdslekene på Nøtterøy. Puljemotstandere er arrangørklubben Nøtterøy (torsdag) og Sandefjord (lørdag) med en plasseringskamp på søndag.

– Jeg føler at jeg har en del å bevise for meg selv; nemlig ta noen skritt frem per kamp og at jeg er ordentlig tilbake, sier Felix.

– Lekene blir en oppkjøring for oss med et nytt mannskap og at vi lykkes med det vi har trent på. Vi har ulike prestasjonsmål som målvakt og kontringer. På det siste punktet må vi bli bedre enn det vi var i forrige sesong – det vil si få enklere mål. Vi så en utvikling i det i treningskampen nylig mot Arendal selv om vi ikke fikk full uttelling, forklarer treneren som reiser til lekene uten en fast høyrekant grunnet skade og VM-spill. Der vil Tom-Eirik supplere med spillere i egne juniorrekker og hos samarbeidsklubben Bærums Verk.

LIGGER I HASLUM-BLODET

Nedtellingen til seriepremieren er allerede godt i gang – mot Elverum i vår egen storstue søndag 3. september. Oppgjørene mellom Haslum og Elverum har alltid vært spesielle (les: «hatefulle») både på banen og blant supportere.

– Dette er kamper vi absolutt har lyst til å vinne og veldig spesielt at vi møter Elverum i seriepremieren, sier bakspilleren med 109 kilo muskler som minner om at kampene mellom disse to lagene (sølvvinner Elverum og jumbolag Haslum) på vårparten sist sesong endte bare med et ettmålstap for Bærums-klubben. Det girer Haslum-gutta bare høyere opp nå.

– Klart at vi gutser ekstra når Elverum står på den andre siden. Det ligger i Haslum-blodet. Vi legger absolutt ingen ting igjen når vi forlater garderoben. Da skal jeg love deg at samtlige spillere i røde drakter er i full fyr og flamme, sier Felix som etter hver trening står igjen og gjør noen ekstra øvelser. Denne sesongen skal han fullføre, noe enhver motstander skal få merke.

Sesongpremiere søndag 3. september kl. 19.15 i Nadderud Arena mot Elverum.

Haslums kamper i Skjærgårdslekene:
Torsdag kl. 19:45: Haslum – Sandefjord
Lørdag kl. 15:05: Haslum – Nøtterøy
Søndag kl. 15:05: Haslum – (motstander ikke klar – plasseringskamp)