Best da det gjaldt som mest – Haslum

Best da det gjaldt som mest

Sandefjord – Haslum 21-31 (7-16). Haslum kjørte over Sandefjord. Dermed heter neste sesongs motstandere fortsatt Kolstad, Elverum, Runar og Drammen – heldigvis.

For det var ingen tvil i Jotunhallen. Haslum tok kommandoen fra første minutt – ja gjennom de første 30 minuttene. De ville absolutt mest. Fikk til absolutt mest. Og mestret nervene absolutt best.

Stig-Tore Moen Nilsen startet ballet i hvalfangerbyen. Av Haslums fem første mål gjorde den ferske Haslum-spilleren fire av målene. Da satte Sandefjord merke på den effektive bakspilleren. Men da viste kollegaene Sverre Ottesen, Felix Lunde, Sverre Ottesen, Lasse Sunde Lid og Aleksander Høiness frem skuddarmene sine – og helt bakerst var målvakt Thomas Langerud i alle tre hjørnene; høyre, venstre og i det umulige. Og de fortsatte skuddkanonaden etter pause samtidig som Thomas fortsatte å plukke baller som han nærmest plukket epler ned fra trærne.

– En solid første omgang, solid defensivt, solid målvaktspill og ikke minst solide tilbakeløp. Thomas skaper roen bakover, oppsummerer en lykkelig trener, Tom-Eirik Skarpsno.

FULL KONTROLL

Hjemmelaget startet andre omgang noe mer aggressivt. Men 1. divisjonslaget orket ikke hardkjøret så lenge. Gjestene bare kontrollerte kampen ut, spilte på hele sitt mannskapsregister og kunne endelig slippe jubelen løs da sluttsignalet lød.

Thomas Langerud ble kåret til banens beste spiller.

– Dette var veldig gøy – og så fortjent. Haslum hører hjemme i eliteserien. Og ikke minst deilig å avslutte med seier og en god kamp, oppsummerer Thomas i intervju med TV2 etter kampen. Neste sesong venter polsk klubbspill for «kongen av Jotunhallen».

Etter 60 minutter «liveshow» sier Haslum-treneren følgende om søndagens prestasjon av Bærums-laget:

– Veldig fornøyd, så klart. En solid kamp av oss. Årets beste prestasjon for sesongen både defensivt og målvaktspill. Det skaper grunnlaget for en megabra kamp av oss og vi får gjøre det vi er gode på.

Mandag begynner planleggingen for en ny sesong i eliteserien. Ifølge treneren mangler fortsatt et par viktig brikker før stallen er på plass.

Men først skal det festes og feires litt – helt fortjent etter sesongens beste Haslum-kamp denne sesongen – da det gjaldt som aller mest.

Haslum: Thomas Langerud, Oscar Larsen Syvertsen – Felix Lunde 2, Vegard Sørlie Tennfjord 1, Stig-Tore Moen Nilsen 6, Lasse Sunde Lid 4, Even Haugli 1, Leopold Nicolaus 5 (3), Håvard Johannesen, Kasper Bjanes Iversen 1, Sverre Ottesen 3, Henrik Bielenberg, Aleksander Høiness 3, Martin Hovde 3, Theodor Schjølberg Grøndahl, Kristian Gjestrud 1.